Japans pretpark sluit luguber spookhuis na overlijden van bezoeker

Het Japanse pretpark Ocean Park sloot haar nieuwe spookhuis nadat een man bewusteloos teruggevonden werd. Het spookhuis kreeg de naam “Burried Alive,” oftewel levend begraven. De man zou op een plek gekomen zijn waar geen bezoekers toegelaten waren.

 

De man in kwestie – Cheung – was bevriend met het personeel van het park en een medewerker van een dochterbedrijf. De groep waarmee de man in het park was, had in het park een bedrijfsevenement.

De man was een ruimte binnengegaan van het spookhuis die bedoeld was voor de technische dienst van het park. In deze ruimte werd hij tegen het hoofd geraakt door een doodskist. Hij werd al na vijf minuten gevonden en naar een ziekenhuis gebracht, maar daar overleed de 21-jarige man aan zijn verwondingen.

 

Levend begraven

In het spookhuis worden de bezoekers tijdens de Halloweenperiode “levend begraven”. De bezoekers betreden dit spookhuis via een doodskist, waarna ze van een glijbaan glijden, die 4.5 meter lang en 2.5 meter hoog is. Eens beneden aangekomen, moeten ze zien te ontsnappen uit hun graf door te vechten tegen geesten en demonen.

Voorlopig blijft het spookhuis gesloten. Er wordt momenteel een onderzoek uitgevoerd door de overheid waarin onder andere onderzocht wordt hoe de man in de ruimte kon komen en waarom deze niet op slot was.

Het Halloweenevenement van het park begint op 5 oktober. Men hoopt dan de attractie te kunnen openen.

 

Bron: South China Morning Post

Foto: Ocean Kingdom