[:nl]Movie Park haalt met “Hostel” een nieuwe filmlicentie naar het Halloween Horror Feest[:]

[:nl]Een van de meest controversiële films uit het horrorgenre maakt tijdens het begin van het Halloween Horror Feest zijn entree in Movie Park Germany. Duitslands grootste film- en attractiepark biedt namelijk naast “The Walking Dead” en “Insidious” nu ook de griezelshocker “Hostel” als onderwerp voor een nieuwe horror-attractie. “Met deze licentie, die we meteen voor twee jaar hebben vastgelegd, drijven we onze bezoekers opnieuw tot hun grenzen”, geeft bedrijfsleider Thorsten Backhaus een klein voorproefje van de vernieuwingen.

 

“We bieden hiermee horror in een nieuwe dimensie. Het basisidee van deze film is op zichzelf al zowel schrikwekkend als pervers. Rijke zakenlieden betalen geld om andere mensen te martelen en te doden. Dit soort gedachten zet je het liefst toch meteen van je af. Zoiets kan toch niet waar zijn, of wel?”, stelt de bedrijfsleider zich de vraag, die ongetwijfeld ook bij veel bezoekers zal opkomen. Dat is dan ook precies het punt waar het Movie Park Germany om gaat. “Al 19 jaar houdt het park het Halloween Horror Feest en het behoort daarmee tot de pioniers”, gaat Thorsten Backhaus verder. “We moeten telkens iets nieuws verzinnen om onze cultstatus te kunnen behouden.” Bloederig is het evenement altijd al geweest, nu wekt het park een nieuwe nachtmerrie tot leven en probeert het de bezoekers zo dicht mogelijk bij de gruwelijke folterscènes te brengen. Vanwege de levensechte voorstellingen wordt deze nieuwe horror-ervaring waarschijnlijk pas vanaf 18 jaar toegankelijk.

 

Van het ‘Red Light District’ in Amsterdam, via het schijnbaar ongevaarlijke hostel ergens in Slowakije tot aan de martelkamers op een verlaten en verwaarloosd fabrieksterrein beleven de bezoekers 20 verschillende scènes in de chronologie van de bekende film. “De decors zijn absoluut tot in de details nagebouwd en komen allemaal uit het eerste deel van de Hostel-trilogie. Het bijzondere aan de attractie is dat het zich zowel in gebouwen als in de buitenlucht afspeelt”, legt Thorsten Backhaus uit. Al een half jaar is het vijfkoppige projectteam onder leiding van Manuel Prossotowicz bezig met de conceptualisering en de bouw in het Eventcenter. “Net als de drie hoofdprotagonisten uit de film begeven onze bezoekers zich ook op een ogenschijnlijk ongevaarlijke pleziertocht door half Europa. In de loop van deze tocht openbaart zich echter de extreme menselijke perversie en wordt het begrip van goed en kwaad voor altijd in twijfel gebracht”, vat Manuel Prossotowicz samen.

 

De verhaallijn van de attractie, de volgorde en de creatieve invulling van de ruimtes komt voort uit een samenwerking van Movie Park Germany met het Nederlandse designbedrijf Del Dracco. “We hebben de film telkens opnieuw en opnieuw bekeken en van daaruit een concept ontwikkelt”, verklaart het creatieve brein dat zelfs bij het voor de tiende keer kijken bij sommige scènes de ogen liever sloot voor de televisie met een knipoog. “Ik hoop dat we hetzelfde effect ook bij de bezoekers bereiken.” Ondersteuning kwam er van IMAscore en IMAmedia, twee bedrijven die in de muzikale en mediale contentproductie voor de entertainmentindustrie gespecialiseerd zijn

 

Naast de nieuwe horror-attractie zijn Manuel Prossotowicz en zijn creatieve team ook verantwoordelijk voor de rest van het Halloween Horror Feest. “We gaan nog een nieuw ontworpen hypnose-show in de Western Saloon presenteren. Geestenbezweerder Stephan Nölle voert je mee naar een zeer mysterieus oord waar hij het hiernamaals en de werkelijkheid door de kracht van de geest laat samensmelten tijdens een schijnbaar ongevaarlijke bezwering.” Daarnaast worden grote delen van de parkstraten opnieuw gethematiseerd en vormgegeven.

 

Het Halloween Horror Feest in Movie Park Germany is het grootste evenement in zijn soort in Europa en pioneer in Duitsland, want ondertussen vindt het voor de 19e keer plaats. Ruim 250 monsters maken op 17 eventdagen in oktober en november de straten van het park onveilig. Het begint allemaal op 7 oktober. Meer informatie onder: www.halloween-horror-feest.nl

 

 

Movie Park Germany

Onder het motto ‘Hoera, ik ben in de film!’ biedt Movie Park Germany zijn bezoekers sinds 1996 shows, attracties en evenementen rondom het thema film. Op een terrein van ca. 45 hectare kun je compleet opgaan in de filmwereld en de 40 verschillende attracties staan garant voor spanning, entertainment en adrenalinekicks. Duitslands grootste film- en attractiepark is een bijzondere belevenis voor jong en oud en heeft sinds 2006 het predikaat ‘OK voor kids-veiligheid voorop’ van de technische keuringsdienst TÜV NORD. Met het Nickland, een van de grootste NICK-themagebieden in de wereld, en zijn populaire tv-helden Spongebob en Patrick, Dora en Diego, Paw Patrol en de Teenage Mutant Ninja Turtles is het film- en attractiepark uiterst geschikt voor het hele gezin.

 

 [:]