Happy Valley Shenzhen gaat een eigen exemplaar van Pulsar bouwen

Het Chinese Happy Valley park gelegen in Shenzhen kondigde aan een Power Splash Coaster van Mack Rides te openen in 2018. Dit type achtbaan werd voor het eerst geopend in 2016 in Walibi Belgium met Pulsar.

 

Na het prototype Pulsar in Walibi Belgium, gaat Mack Rides opnieuw een Power Splash Coaster bouwen. Ditmaal voor een chinees park. Happy Valley Shenzhen kondigde deze achtbaan namelijk aan als nieuwigheid voor 2018.

 

Dit type achtbaan heeft twee grote boten, waarin telkens 20 personen kunnen plaatsnemen. De boten worden via een grote draaischijf vanuit het station op de track geplaatst. Vervolgens word je een eerste maal achterwaarts gelanceerd, daarna een keer voorwaarts, om uiteindelijk een laatste maal achterwaarts gelanceerd te worden aan een topsnelheid van 101 km/h.

 

Na de laatste lancering blijf je enkele seconden hangen op de hoogste piek van de achtbaan. Ondertussen vult het waterbassin zich razendsnel, waardoor de rit eindigt met een gigantische splash.

 

Bron en concepts: guoshanchemi.club