Eerste heipalen nieuw themagebied geplaatst in Toverland

De werkzaamheden aan het nieuwe themagebied van Toverland gingen gisteren een nieuwe fase in. De eerste heipalen gingen de grond in. Hierop zullen de funderingen gebouwd worden. Het blijft spannend om deze bouw te volgen.

 

Toverland richtte een nieuwe site op, waar je de bouw van het nieuwe themagebied – dat mogelijk de naam Avalon draagt – op de voet kan volgen. Onlangs werd het startschot gegeven, waarop de echte werken van start gingen. Maandagochtend gingen de eerste heipalen de grond in in het nieuwe themagebied. Deze zijn nodig om de funderingen aan te brengen.

 

Op de nieuwe site, waar de “uitverkorenen” de bouw kunnen volgen, verschenen van de eerste werken gisteren ook de eerste foto’s. Bij de foto’s vertelde het park het volgende: “BAM, die zit erin! De eerste heipaal ging vanochtend de grond in. Dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Gekleed in de benodigde veiligheidskleding werd het bouwterrein vroeg in de ochtend getrotseerd.

Daar ging de eerste heipaal ‘op eigen kracht’ de grond in. De eerste slag naar een sterke fundering. De basis en thuishaven van het nieuwe themagebied, staat als een paal boven water.”

 

Het nieuwe themagebied.

Het nieuwe themagebied krijgt als hoofdattracties een spectaculaire wing coaster van de Zwitserse bouwer B&M, die naar verluidt de grootste wordt in Europa. Verder komt er ook een boat ride.

Het nieuwe themagebied krijgt naar verluidt de naam Avalon, een naam die onlangs uitlekte. Dit betekent dat het om het mythologische eiland zou gaan waar Koning Arthur ligt te rusten, tot hij ontwaakt om Engeland te redden.

 

Nieuwe ingang

Ook aan de andere kant van het park wordt volop gewerkt. Hier verschijnt namelijk een volledig nieuw ingangsgebied met meerdere gebouwen, een plein en watermeer. Achter het meer zien we op enkele oude concepttekeningen die uitlekten, een podium waar vermoedelijk in de toekomst een show zal worden voorgesteld.

 

Bron en foto’s: Toverland