Al 50.000 bezoekers voor Comics Station Antwerp

Het themapark Comics Station Antwerp, gelegen in Antwerpen-Centraal, mocht onlangs haar 50.000ste bezoeker ontvangen. Het park werd begin april geopend en hoopt 200.000 bezoekers per jaar te gaan ontvangen.

 

CEO Wim Hubrechtsen, mocht met trots aankondigen dat Comics Station Antwerp al 50.000 bezoekers over de vloer kreeg. “De kinderziektes waarmee we aanvankelijk kampten, zijn allemaal achter de rug en we zijn dan ook erg blij dat we zo snel deze kaap kunnen ronden”, vertelt hij aan de media. “Ons hoogseizoen moet eigenlijk zelfs nog beginnen, met de periode oktober-maart.” Het park hoopt jaarlijks op 200.000 bezoekers.

In het indoorpark ontdek je zestig attracties in zes verschillende themagebieden, die alle gebaseerd zijn op Belgische stripfiguren. Je komt er De Smurfen, Suske & Wiske, Jommeke, Lucky Luke, De Kiekeboes en Urbanus tegen. Urbanus werkte zelf nog mee aan zijn themagebied Tollembeek. Een van de blikvangers van het pretpark is de hoogste indoorglijbaan ter wereld (22,5 meter.)

 

50.000ste kaartje

De eer om het 50.000ste ticket te kopen viel de familie Horemans uit Balen ten eer. “ze werden bedolven onder pannenkoeken en ijsjes”,  zegt Hubrechtsen. “We zijn immers erg blij met deze mijlpaal, aan het einde van een succesvolle zomerperiode waarin we dagelijks open waren. In het najaar zijn we open op woensdag, zaterdag en zondag. We verwachten ook veel van evenementen rond Halloween, Sinterklaas en Kerstmis.”

Het park kan volgens de CEO nog gaan uitbreiden in de toekomst: “Maar dat zal nog niet voor nu meteen zijn, want momenteel is alles nog als nieuw te ontdekken.”

 

Bron: HLN

Foto’: TPF