Zal Colossos gesloopt worden in Heide Park?

In het Duitse Heide Park staat de houten achtbaan Colossos al geruime tijd stil. Dit doordat er heel wat technische problemen blijken te zijn. Freizeitpark-welt had een gesprek met het park over de achtbaan en het lijkt er op dat de toekomst van de achtbaan nog onzekerder is dan we dachten.

 

In 2001 opende de houten achtbaan Colossos in Heide Park als hoogste en steilste houten achtbaan ter de wereld. Ondertussen werd het record op gebied van steilheid verbroken, maar blijft het hoogterecord nog steeds in handen van deze gigant.

 

 

Sinds eind juli 2016 staat de achtbaan werkloos in het park. Het park liet toen weten dat dit door heel wat technische problemen kwam en er grote werken nodig zijn om deze op te lossen. Tot op heden was er van werkzaamheden nog niets te merken in het park. De fansite freizeitpark-welt laat nu weten dat, in een gesprek met het park, verteld werd waarom.

De situatie rond de achtbaan Colossos blijkt ernstiger te zijn dan we dachten. De onkosten om de achtbaan weer operationeel te maken lopen op tot een miljoenenbedrag met twee cijfers. Daarom moet binnen de groep Merlin Entertainment en de aandeelhouders besproken worden wat het lot zal worden van deze achtbaan. Er liggen momenteel meerdere mogelijkheden op tafel. Een van de mogelijkheden is de wederopbouw van de achtbaan, maar het is niet ondenkbaar dat gekozen wordt voor een sloop en het plaatsen van een volledig nieuwe attractie.

Meer duidelijk zal het park brengen aan het einde van het seizoen in een persbericht.

 

Bron: freizeitpark-welt