Yesterdayland: Een schot in de roos voor Bobbejaanland

Zondag 27 augustus werd in Bobbejaanland voor het eerst Yesterdayland georganiseerd. Het hele park werd omgetoverd tot een groot festival dat een antwoord biedt op de festivals voor de jeugd, zoals Tomorrowland. Op Yesterdayland kwam de nostalgie tot leven met groepen en tribute bands uit de jaren 60,70 en 80.

 

Topartiesten, nostalgie en vooral veel muziek deden Bobbejaanland leven op zondag 27 augustus. Er werd op deze dag namelijk Yesterdayland georganiseerd. Dit festival kwam er voor de iets oudere mensen, die hun gading niet meer vinden op festivals als Tomorrowland. Het recept voor dit festival bleek een schot in de roos te zijn. Een goede line up, zeven podia en vooral heel veel sfeer.

Yesterdayland vond verspreid in het park plaats op zeven verschillende podia. Elk podium had haar eigen thema en artiesten. Muziek uit de jaren 60, 70 en 80 deden duizenden bezoekers dansen en meezingen!

 

60’s Stage

Op 60’s Stage kwamen groepen optreden die de grootheden van de jaren 1960 weer tot leven brachten. Men kon hier meezingen en ook swingen met de UB2 Big band & Yannick Bovy, The Magic of the Beatles, The Troggs, The Fortunes en Remembering Elvis by Bouke. Dit podium was geplaats in Adventure Valley.

 

70’s Stage

Dit podium zorgde voor de sfeer in het Cowboydorp van het park. BZN’s Jan & Anny, Tony Christie, Clout feat Cindy Alter, Pussycat feat Toni Willé, The Rubettes en als top off the bill Boney M.

 

80’s Stage

De 80’s Stage was gelegen aan achtbaan Typhoon, hier kwam het ruige rockgeweld uit de jaren tachtig aan bod met U2 Tribute by Crystal Dream, Roxette Tribute by Look Sharp, Status Quo Tribute by Belgian Quo Band. Maar ook Ellen Foley en de Ladies of Pop kwamen de boel op stelten zetten. De grote headliner was hier ongetwijfeld tweemalig winnaar van het Songfestival Johnny Logan. De dag werd hierr afgesloten met een een tribute aan ABBA met ABBA Gold Europe, Europe’s best ABBA tribute.

 

 

Op Volle Toeren Plein en de Movie Arena

In de arena van het park werd een podium gedeeld door het ‘Op Volle Toeren Plein’ en de Movie Arena. Op het Volle Toeren plein Stond Nederlandse en Belgische artiesten als Sam Gooris, Frans Bauer, Oscar Harris, Vader Abraham, John Terra en LUV. Op het Movie Stage podium was er plek voor tributes als Barry White Tribute by Eric Conley, Michael Jackson Tribute, Amy Winehouse Tribute by Meranté, The Bee Gees Tribute en de Yesterdayland Roadshow.

 

Crooner Corner

Vooraan in het park, tegenover Bob Express stond de Crooner Corner opgesteld. Op dit podium wisselden artiesten als Guy Neve, Lisa Del Bo en Lee Magnum elkaar af.

 

P City

Tegenover Kinderland vond je P City. Hier hoorde je de Yesterdayland Roadshow, de Veronica Drive In Show en als hoofdact  was er het Queen Tribute by Timothy Drake.

 

History Theatre

In het Theater, waar alles mee begon in Bobbejaanland traden Bobby Setter & Band op die een ode brachten aan Fats Domino. Ook ontdekte je hier The sound of Johnny Cash by Carry Goossens. Maar Bobbejaanland zou Bobbejaanland niet zijn zonder de zanger en artiest die zijn naam verbond aan het park Bobbejaan Schoepen. Barbara Dex & Jan De Smet zorgden dan ook voor een prachtige tribute aan deze man.

 

Wij genoten met volle teugen van deze dag vol muziek en nostalgie en waren enorm blij te horen dat er volgend jaar een nieuwe editie van Yesterdayland zal komen. Uiteraard konden we tussen de optredens door genieten van de vele attracties in Bobbejaanland.