Giraf Dana overleden in Zoo Antwerpen

Onlangs moest men in de Antwerpse zoo afscheid nemen van giraf Dana. Zij werd 20 jaar oud, een gezegende leeftijd, maar net iets onder de levensverwachting voor giraffen. Deze kunnen normaal gezien in een dierentuin ongeveer 25 tot 30 jaar oud worden. Dana was afkomstig uit een Noord-Ierse zoo.

 

Giraf Dana overleed in het weekend van 20 augustus. Dat liet het park weten via hun facebookpagina . “Spijtig genoeg hebben we afscheid moeten nemen van de oude dame in de giraffengroep. Dana stierf afgelopen weekend op 20-jarige leeftijd. Rust zacht, Dana” luidde de boodschap.

Dana kwam in 2008 naar Zoo Antwerpen vanuit het Noord-Ierse Belfast. Dana had op dat ogenblik een jong van tien maanden oud, dat tevens mee verhuisde.

Sinds kort leven de giraffen samen met de zebra’s op de vernieuwde Savanne. Als bezoeker krijg je vanop verschillende uitkijkpunten een mooi uitzicht op deze Savanne. Jammer genoeg overleed Dana voordat de Savanne in gebruik werd genomen.

 

Bron en foto: Zoo Antwerpen