California’s Great America bouwt RMC Single Rail Coaster RailBlazer

California’s Great America gaat een baanbrekende nieuwe stalen achtbaan bouwen, RailBlazer, deze opent in 2018. RailBlazer wordt een unieke achtbaan voor de Westkust van Amerika doordat deze een single rail heeft. Bij deze achtbaan zit de berijder dichter op de rails, waardoor het zwaartekrachtpunt lager komt te liggen. Zo wordt elke beweging intenser. De achtbaan zal dynamische bochten hebben en snelle richtingswissels krijgen. Dit was voorheen niet mogelijk op een achtbaan. De trein zal plaats bieden aan acht passagiers die achter elkaar zitten, waardoor deze een vrij zicht hebben op de lucht en de grond onder hen tijdens de rit.

 

Een revolutionair achtbaanconcept

RailBlazer neemt de berijders mee naar een hoogte van 30 meter voordat ze een drop maken van 90°. Tijdens een rit van 550 meter behaalt men een snelheid van 85 km/h. Men gaat over stevige airtime-heuveltjes, fel gebankte bochten, doorheen drie inversies en doorheen een Zero GRavity roll.

 

Een Offroad avontuur

Het ontwerp van de achtbaan doet denken aan een Offroad avontuur, met heel wat aankleding die de natuurlijke omgeving van de kust weergeeft. Eens aan boord zullen de passagiers een lifthill beklimmen van 45°, in een ravijn storten en steile rotsen rakelings passeren. Zo krijg je het gevoel deel te nemen aan een extreem 4×4-avontuur. In de wachtrij en de rond de achtbaan zullen themaobjecten je volledig onderdompelen in het verhaal. Zo stroomt er een natuurlijk riviertje, is er een rotsachtige omgeving en een speciaal bord zal het begin van de rit aanduiden. De lifthill is uniek, doordat deze geen lawaaierig kettinggeluid heeft, wat de natuurlijke geluiden van de omgeving beter tot zijn recht laat komen.

 

 

Bouwer

De achtbaan wordt gebouwd door Rocky Mountain Construction. Het is voor dit bedrijf de tweede achtbaan in zijn soort die het zal bouwen. Volgend jaar opent namelijk ook in Six Flags Fiesta Texas een gelijkaardige achtbaan.

 

Bron en foto’s: California’s Great America