Sfeerverslag: Plopsaland De panne – Nacht van de Abonnees – 8 juli 2017

Net als de voorbije edities trokken we ook dit jaar richting De Panne, om in Plopsland de nacht van de Abonnees bij te wonen. Tijden deze speciale avondopening worden de abonnementhouders extra in de bloemetjes gezet.

 

Ik arriveerde rond elf uur aan het park, waar we eerst de gewone opening zouden bijwonen. Later zou het park even sluiten om later te heropenen voor de abonnees. We begonnen de dag op grote hoogte in de ROX Flyer, een attractie die ons een mooi uitzicht bood over het park.

 

Behalve de nacht van de abonnees waren het ook Kampioenen fandagen in het park. Speciaal voor deze gelegenheid kon je Bieke, Markske en DDT ontmoeten in het Kampioenencafé.

 

Voor de sfeer zorgde een fanfare die doorheen het park trok en de Kampioenen begeleide naar het café.

Voor een ritje Anubis bleek ik plots te dik geworden, nochtans had ik voorheen nooit problemen op deze achtbaan, maar door nieuwe veiligheidsinstructies werden de beugels strakker gemaakt en mocht ik een walk of shame doen. Zonde dat ik deze topper niet meer kon berijden.

 

Gelukkig zijn de boomstammetjes wel groot genoeg, deze zorgden op deze warme dag voor een leuke afkoeling. We zijn vooral benieuwd welk thema deze zullen krijgen tijdens de renovatie die eraan zit te komen.

 

Sinds dit jaar is een dagje in het park niet meer compleet zonder een ritje op Heidi The Ride. Flauwe grappen over het figuurtje berijden lijken afgezaagd te worden, maar de rit zelf zeker niet. Nu de baan al enkele maanden draait en het zonnetje goed haar werk deed, leek het wel of ze meer snelheid heeft gekregen en dat iets ruwere gevoel dat een woodie zo leuk maakt.

 

Ook op Rollerskate maakten we vandaag ook een ritje. Deze Vekoma achtbaan staat er al sinds het Meli tijdperk maar blijft bijzonder populair. Dimi en ik wurmde ons naast elkaar in een bakje, tot groot plezier van de technische dienst, die klaar stond met de vetspuit, mochten we vast komen te zitten.

 

Met trein naar Oostende… of toch doorheen het ganse park. Het parktreintje namen we om even uit te rusten tijdens een ritje rond het park.

 

Onze “dag” sloten we af met enkele ritjes op Victor’s Race, waar Dwainie zorgde voor het vlotte vertrek van de achtbaan.

 

Onze dag was dan wel ten einde, de avond moest nog beginnen. Wanneer het park opnieuw opende, werden we onthaald door muziek van de fanfare, die op het dorpsplein voor de vrolijke noten zorgde. Nog meer vrolijkheid bezorgden de mascottes van het park de bezoekers.

 

En in de watten gelegd worden, deden we zeker. Plopsa deelde ijsjes, drankjes, peperkoek en donuts uit. Super lekker.

 

Onderweg naar de eerste animatie werden we zelfs nog getrakteerd op lekkers van Beckers.

 

Die eerste animatie vonden we in Wickieland. Waar een bandje zorgde voor vrolijke muziek.

 

Op het Kermisplein zorgde de Musicalia groep dan weer dat de mensen aan het dansen gingen. De meisjes en jongens betrokken de voorbij wandelende bezoekers bij hun danspasjes en zorgden zo voor heel wat plezier.

 

Ondertussen trok ook een Schotse doedelzakgroep doorheen het park. Ze speelden zeer mooie en meeslepen deuntjes.

 

Maar voor mij moest het hoogtepunt nog komen, Belle Perez zou op deze avond het beste van zichzelf geven op het Dorpsplein. Voor ze aan haar optreden begon kreeg deze Spaans/Belgische schone een ster op de Story Walk of Fame.

 

Haar optreden was meteen een schot in de roos, wat een stem! Een bisnummer brengen deed ze volledig a capela. Deze versie van Hello World bezorgde me onvervalst kippenvel.

 

Na haar optreden nam ik de kans om haar om een foto te vragen.

 

Ondertussen werd het tijd om ons klaar te zetten voor de grote Plopsa parade die doorheen het park trok. Alle mascottes, maar ook het entertainment team trokken in een grote stoet doorheen het park.

 

Daarna was het tijd voor nog meer vrouwelijk schoon op het podium van het Dorpsplein. 2Empress zorgde voor knallende beats, gemixt met K3 liedjes.

 

Een geweldig optreden, dat afgesloten werd met knallend vuurwerk.

 

 

Sfeerverslag en foto’s: Bob Van Dyck