Sfeerverslag: Isla Magica – 26 juni 2017

Themeparkfreak Timothy bezocht onlangs het Spaanse pretpark Isla Magica. Het is gelegen in het centrum van de stad Sevilla. Aangezien het in dit Zuidelijke gedeelte van Spanje wel eens warm kan zijn biedt het park de bezoeker heel wat waterattracties aan waaronder een log-flume, een Rapid River, een splash Battle en een shoot-the-chute. Krijg je maar geen genoeg van waterpret, neem dan zeker ook eens een kijkje in het waterpark Isla Magica en test hier onder andere de verschillende glijbanen. Naast waterattracties zijn er ook enkele achtbanen in het park te vinden zoals Jaguar (een custom SLC achtbaan) en El Tren de Potosí (junior coaster). Ook voor de allerkleinsten zijn er heel wat attracties voorzien. Ze vinden sowieso hun gading in de speciale kinderzone La Fuenta de la Juventus, wat zoveel betekent als de fontein van de eeuwige jeugd. We laten jullie even meegenieten aan de hand van zijn sfeerverslag over dit Spaanse pretpark.

 

 

De Zomer is aangebroken, tijd om op vakantie te gaan. Tijdens mijn zoektocht naar reis-ideeën viel mijn oog op de Spaanse Stad Sevilla. Deze stad herbergt een enorme rijkdom aan cultureel erfgoed.

 

Bovendien bevind zich in Sevilla ook een heus stadspretpark, genaamd Isla Magica. De keuze was dus snel gemaakt. Hop, het vliegtuig op, richting het Spaanse binnenland. Daar aangekomen was de temperatuur al vlotjes gestegen naar 46° Celsius, maar dat houdt een echte parkfan uiteraard niet tegen. Eerst even ingecheckt in het hotel en daarna goed ingesmeerd met zonnebrandolie, met volle moed begaf ik me naar de ingang van het pretpark. Isla Magica is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, gelukkig zijn deze bussen voorzien van airco, geen overbodige luxe bij deze temperaturen als je het mij vraagt.

 

Wat meteen opviel was het feit dat dit pretpark enorm groen is, overal waar je kijkt zie je planten, bomen of waterplassen. Dit geeft meteen een aangename indruk. De eerste attractie die ik tegenkwam was El Desafío, een vrijevaltoren van 68 meter hoog, gebouwd door Mauer Rides. In de gondel is plaats voor 32 personen per rit.

Een leuk detail is dat er maar liefst zes verschillende ritprogramma’s zijn, je weet dus nooit welk ritverloop je zal beleven, iets wat de herhalingswaarde een enorme boost geeft.

 

Omdat de attracties achteraan het park pas om 12u openden, waaronder de achtbaan Jaguar, besloot ik om de log flume Anaconda eens te testen. Een waterattractie met drie drops en netjes ingewerkt in de groene omgeving. De rit eindigt met een frisse splash, ideaal om even af te koelen.

 

Niet ver van de Log-Flume ligt de attractie Navío Barbarrojo, een klassiek schommelschip. Gelegen aan de rand van het centrale meer,met een gigantisch fort op de achtergrond is de locatie voor deze attractie goed gekozen. De attractie zelf geeft een leuke rit weg.

 

Tijd om mijn eerste coastercredit in Isla Magica te scoren. El Tren de Potosí is een junior coaster van de bouwer C&S. Wat kan ik vertellen over de rit zelf. Nou, niet zo bijster veel, dit baantje geeft een leuk ritje weg voor de allerjongsten, maar ook niet meer dan dat. Het station was netjes verzorgd en de karretjes werden vormgegeven als mijnkarretjes, iets wat altijd fijn is om te zien.

 

Toen ik door het park liep, viel me tevens op dat Isla Magica veel aandacht heeft besteed aan de themazones, iets wat ik totaal niet had verwacht. Dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Eindelijk was het 12u, tijd voor een grotere achtbaan, ik begaf me naar de achterkant van het park om een kijkje te gaan nemen bij Jaguar, de custom SLC van het park. Wat is het verschil met een standaard versie van dit type hoor ik je al denken? Wel, de track van Jaguar trekt grotendeels op onze welgekende Vampier uit Walibi Belgium, maar op het einde is een extra Helix toegevoegd aan het geheel. Het geeft toch net dat ietsje meer aan het totaalgevoel als ik eerlijk mag zijn.

 

Deze Vekoma achtbaan werd gebouwd in 1997 en dat is er aan te merken. Op verschillende plaatsten schokt de trein over de track, maar de rit blijft wel aangenaam. Dit komt mede door de nieuwe treintjes.

 

Deze treintjes zijn voorzien van een nieuw type beugel, die je veel meer bewegingsvrijheid geeft. De treintjes zijn gelijkaardig aan die van Jimmy Neutrons Atomic Flyer uit Movie Park Germany. Het was een aparte ervaring om dit type eens te mogen ervaren op een grote SLC achtbaan, alleszins een aangenamere ervaring als de standaard schouderbeugels. Een klein minpuntje is het feit dat deze attractie maar 1 nieuwe trein bezit, iets wat de capaciteit niet ten goede komt, gelukkig werkt het personeel wel goed door.

 

Zowel het station als de track bevindt zich in een groene omgeving. Het station zelf werd voorzien van een houten constructie die ons meteen doet denken aan een jungledorp.

Na een paar ritjes Jaguar was het tijd voor de darkride van Isla Magica, genaamd Capitán Balas. Ik was al een tijdje benieuwd naar deze interactieve darkride. Achtbanen zijn natuurlijk mijn favoriete pretparkattracties, maar een goede darkride kan me altijd bekoren, een kijken of de attractie Capitán Balas de moeite waard is.

 

De wachtrij ging vlot vooruit. Deze darkride beschikt over karretjes waar 4 personen in kunnen plaatsnemen, gelijkaardig aan de karretjes uit de attractie Discovery club uit het Nederlandse pretpark Hellendoorn. Gewapend met een laserpistool ga je op avontuur doorheen de wereld der piraten. Tijdens de rit moet je zoveel mogelijk doelen proberen te raken. Wanneer je een bepaald doel raakt, wordt er een scene geactiveerd, het best vergelijkbaar aan El Paso Express in Bobbejaanland. Raak je niets, dan gebeurt er ook niets uiteraard. Het karretje roteert rond zijn as en is voorzien van enkele speciale effecten, maar deze ga ik nog niet verklappen. Volgens mijn bescheiden mening was de darkride Capitán Balas een leuk tussendoortje. Is het de beste darkride die ik al heb gedaan, neen dat niet, maar zou ik de attractie nog eens doen bij een volgend bezoek ? Ja, zowiezo. Leuk details is dat je puntenscore wordt bijgehouden, je kan dus op het einde vergelijken wie de meeste doelen heeft geraakt.

Naast de darkride van Isla Magica, ligt een 4D cinema. Hier speelde de film Robinson Crusoe, een 4D film vervaardigt door het Belgische bedrijf Nwave.

 

Op naar het El Dorado themagedeelte. Deze zone baadt in thematisatie-elementen, gebaseerd op de wereld van de Maya’s en de Azteken uit Midden Amerika. Wederom is El Dorado een zeer groene zone, iets wat als het ware het gevoel van de ondoordringbare Jungle tot zijn recht weet te brengen.

 

De eerste attractie die ik aandeed in deze Zone was Rápidos del Orinoco. Een prachtig versierde Rapid River, gebouwd door Intamin. Deze superlange Rapid River is voorzien van heel wat watereffecten zoals watervallen, jets en fonteinen. Op het einde rit was ik behoorlijk nat, maar met dit snikhete weer was dat geen enkel probleem, ik was binnen de 5 minuten volledig terug opgedroogd.

 

Deze zone bevat nog een tweede attractie, genaamd El Vuelo del Halcón. Deze kettingmolen neemt je mee op een ritje doorheen het luchtruim. Een zeer tof gegeven is het feit dat een deel van de rapid river rond de kettingmolen gaat. Hier ook een mooi vormgegeven station. De rit zelf is gelijkaardig aan andere kettingmolens van dit type.

 

Op mijn terugweg naar het Piratengedeelte, liep ik nog even over het eilandje “La Fuenta de la Juventu”. Deze zone is toegespitst op de allerkleinsten en is voorzien van heel wat kinderattracties zoals Zum-Zum: Las Abejitas, een monorail waarvan de gondels de vorm hebben van een, je raad het waarschijnlijk wel, een bij.

 

Aangezien ik al iets ouder ben, had ik in deze zone niet zoveel te zoeken uiteraard. Op weg naar de piratenzone. Hier testte ik de attractie Los Toneles, een theekopjesattractie waarbij de theekopjes zijn vervangen door rumvaten. Lekker ronddraaien is de boodschap.

 

De zone zelf ziet er ook mooi afgewerkt uit.

 

Het park doet ook wat inspanningen om het publiek de nodige verfrissingen aan te bieden, zo zijn op verschillende plaatsen heel wat sproeiers voorzien en is het toegestaan om in je zwembroek te genieten van de fonteinen. Als je toch al je zwembroek aanhebt, neem dan zeker ook eens een kijkje bij het waterparadijs Aqua Magica, een outdoor zwemzone voorzien van een tiental glijbanen en een golfslagbad. (let op: Aqua Magica is niet inbegrepen in de toegangsprijs van Isla Magica).

 

De dag eindigen deed ik met nog enkele ritjes op Jaguar en een boottochtje over het meer.

 

Kortom, Isla Magica is een leuk en bijzonder groen park dat me wel wist te bekoren. Graag had ik wel nog enkele grote achtbanen extra in het park zien verschijnen. De combinatie pretpark en waterpark maakt het echt wel dagvullend. Mocht je dus eens een citytrip naar Sevilla plannen of op doorreis zijn in het Zuiden van Spanje (Andalusia), neem dan zeker ook eens de moeite om dit unieke park te bezoeken.

 

Sfeerverslag en foto’s: Timothy Meermans