DC Rivals HyperCoaster in Warner Bros Movie World word getest

Warner Bros Movie World, gelegen in de Australische staat Queensland, is volop bezig met het testen van de DC Rivals HyperCoaster. Deze nieuwe hypercoaster is 61,6 meter hoog en is de langste achtbaan van het continent. De verwachte opening is in oktober van dit jaar.

 

Warner Bros Movie World Australië is volop bezig met het testen van de gloednieuwe achtbaan DC Rivals HyperCoaster. De knalroze achtbaan heeft een hoogte van 61,6 meter hoog en behaald een snelheid van 115 km/u. Daarnaast is het met zijn lengte van 1399,9 meter, met voorsprong de langste achtbaan van Oceanië. De Hyper Coaster bevat een Non Inverting Loop van 40 meter hoog, een element dat lijkt op een looping maar waarbij de bezoekers niet overkop gaan.

 

Voor de bouw werd een beroep gedaan op de Duitse fabrikant Mack Rides. Het is de 2de hoogste achtbaan die het bedrijf ooit gebouwd heeft en belooft alvast een spannende rit weg te geven. Begin april werden de eerste trackdelen geleverd. Hierna ging de bouw razendsnel vooruit, want in juni stond al het grootste deel van de baan recht. Begin deze maand werd het laatste trackdeel geplaatst en nu zijn dus de testritten volop bezig.

 

De nieuwe achtbaan maakt deel uit van een van de vele nieuwe investeringen in het park. In deze plannen zit onder meer 31 miljoen euro voor een nieuw golfterrein, hotel en parking. Het golfterrein van 15 hectare en de achtbaan moeten in oktober van dit jaar openen voor het publiek.

 

Foto: PetesTrash

Video: Gold Coast Theme Parks