Sfeerverslag: Belantis – 23 juli 2017

Tijdens onze Duitse trip hielden we halt in Leipzich, waar het park Belantis gelegen is. Dit park is nog vrij jong, maar investeert regelmatig in nieuwigheden, die telkens mooie aankleding krijgen.

 

Na het opbreken van onze tent op de camping vertrokken we richting het laatste park van onze trip. De vorige dagen hadden we nog genoten van twee Alpine Coasters en Freitzeitpark Plohn. We trotseerden heel wat wegomleggingen om te arriveren op de parking van dit charmante park.

De ingang toont meteen dat theming hier hoog in het vaandel gedragen wordt. Schloss Belantis is een kasteel waarin de ingang, een eventplein, souvenirshop en casino ondergebracht zijn.

 

We besloten het park langs links te gaan verkennen en kwamen zo in de themazone Reich der Sonnentempel. Deze zone heeft een mooi kindergebiedje met een kleine achtbaan, speciaal voor de allerkleinsten en kreeg dit jaar nog een nieuwe attractie met Anca, een kinder-topspin.

 

In deze zone is de blikvanger de Euro Fighter-achtbaan Hurucan. Deze werd gebouwd door Gerstlauer. Van een eerder bezoekje wist ik dat deze achtbaan niet meteen de soepelste was, maar ik zette de herinneringen aan de kant en besloot hem nog een kans te geven. Frontseat was deze achtbaan best nog aangenaam. Nieuw is dat het karretje – dat trouwens geen echt Euro Fighter-karretje is, maar eentje zoals we kennen van Anubis in Plopsaland De Panne – bovenaan de verticale lifthill eventjes stil blijft staan. Timothy besloot nog een tweede ritje te maken, ditmaal backseat en daar kon hij niet anders dan toegeven dat deze achtbaan af en toe een flinke tik durft uitdelen.

 

Nog nieuw dit jaar is een brug, die ervoor zorgt dat het park volledig rond is. Ik bedoel daarmee dat alle zones nu aan elkaar gekoppeld zijn. Deze brug en aansluitend themagebied openden om elf uur. Via de brug kwamen we in het themagebied Prärie der Indianer.

 

In dit themagebied waan je je werkelijk in een indianenkamp, door de tipi’s en aankleding. In dit gebied is de grootste attractie een frisbee met de naam Belanitus Rache. Jammer genoeg was hier nog geen medewerker aanwezig, waardoor we deze niet gedaan hebben. Later op de dag zou hij wel openen.

 

We wandelden verder richting Insel der Ritter, een themagebied in het teken van ridders. Hier staat de achtbaan Drachenritt. Een zeer leuk achtbaantje, gebouwd door Gerstlauer, van het type Bobsled. Na even aanschuiven was het al aan ons en we genoten van ons ritje. De achtbaan loopt doorheen de kantelen van een enorm kasteel en gaat over het meer. Een prachtige themazone met heel wat sfeer.

 

Nog een geweldig attractie die verborgen zit in de kelder van het kasteel is Verlies des Grauens. Dit is een kleine versie van de madhouse, gebouwd door Vekoma. Bij deze attractie daal je eerst af tot in de kelder van het kasteel, wat meteen al de juiste sfeer schept. De Madhouse zelf heeft een voorshow waarin het verhaal achter de attractie volledig verteld wordt. In de Madhouse zelf zorgt Merlijn voor een betovering, waardoor het kasteel op zijn kop staat.

 

Land der Grafen werd onze volgende zone, waar we een pittoresk dorpje ontdekken met prachtige gebouwtjes. We besloten hier de attractie Drachenflug te doen. Deze condor, gebouwd door Huss, kwam over van het gesloten Centro park. De rit zelf is lekker lang en bood een mooi overzicht op het ganse park.

 

Bij het gebied Strand der Götter staan de Goden centraal. In deze zone deden we als eerste attractie de Skyroller Götterflug. Dit type zorgt ervoor dat je meer wind kan vangen dan bij de Sky Fly versie. Ik maakte wel 50 koprollen voordat ik even stopte, het werd een beetje zwart voor mijn ogen.

 

Even rust opzoeken deden we in het boottochtje Fahrt des Odysseus. Bij deze boottocht vaar je over het centrale meer en kom je meerdere mythische figuren tegen.

 

En zo kwamen we aan bij de prachtige themazone Tal der Pharaonen, waar een grote piramide ons meteen naar zich toe lokt. In deze piramide zit de waterattractie Fluch des Pharao verwerkt. Bij deze unieke, superleuke attractie neem je plaats in een raft, die de piramide binnenvaart, waar een darkride-gedeelte te zien is. Via een lift word je omhoog getild, tot je voor de grote drop komt, die eindeloos lijkt en je een nat pak bezorgd.

 

Naast de piramide ligt de jongste achtbaan van het park. Cobra des Amun Ra werd geopend in 2015 en werd gebouwd door Gerstlauer. Bij deze achtbaan wandel je doorheen een gebouw dat opnieuw zeer mooi aangekleed werd. Het baantje bevat voor haar grootte enorm veel pit.

 

Tijdens de dag kuierden we ook doorheen het havengebied Küste der Entdecker, waar een schommelboot en speciale freefall-attractie staan.

 

Na enkele extra ritjes op de attracties besloten we verder te rijden naar ons hotel, na een super dagje in een park dat prachtig aangekleed werd. We misten enkel wat meer groen en schaduw in het park en iets meer attracties om het iets dagvullender te maken.

 

Sfeerverslag en foto’s: Bob Van Dyck