Nieuwe achtbaan vlakbij Blackpool Pleasure Beach

Goed nieuws voor alle credit hunters die volgend jaar naar Engeland gaan. Het Engelse South Pier in de stad Blackpool heeft er een nieuwe achtbaan bij. South Pier ligt op minder dan 1 kilometer van Blackpool Pleasure Beach dat volgend jaar een grote gelanceerde achtbaan zal openen.

 

Wie volgend jaar een reisje naar Engeland plant om er de nieuwe achtbanen van Alton Towers en Blackpool Pleasure Beach uit te testen, kan er zonder veel moeite een extra credit bij scoren. Het pierpark dat vlakbij Blackpool Pleasure Beach ligt heeft namelijk een nieuwe achtbaan in het assortiment zitten. Dit jaar opende op de pier een Big Apple achtbaan met de naam Happy Caterpiller. Deze draaide vorig jaar zijn rondjes in het andere Engelse pretpark Dreamland in het Zuiden van het land.

2018 lijkt wel het jaar te worden van de Engelse pretparken. Blackpool Pleasure Beach is bezig met de bouw van een gigantische multi launch coaster met meerdere inversies van het Duitse Mack Rides. Het wordt de 13de achtbaan van het park. Alton Towers is eveneens bezig met een nieuwe achtbaan. SW8 wordt een gelanceerde houten achtbaan van het Amerikaanse Great Coasters International en zal de 10de achtbaan van het park worden. Daarnaast zijn er ook nog harde geruchten dat Thorpe Park en Chessington World of Adventures eveneens een grote nieuwe achtbaan zullen openen. Redenen genoeg om een tripje te plannen!

 

 

Bron: rcdb // Foto: Blackpool South Pier