Julianatoren niet blij met weersvoorspellingen

Voor de zoveelste keer dit seizoen blijkt weer een regenachtig voorspelde dag een fantastische droge pretpark dag te zijn. De Julianatoren in Apeldoorn is er inmiddels klaar mee. Sinds twee jaar maken zij al hun eigen voorspellingen op hun website. Gericht op de recreatiesector en hun locatie. Maar hiermee bereiken zij lang niet iedereen. Zij roepen de media dan ook dringend op om de weersvoorspellingen nauwkeuriger te doen. Het benadrukken van regen terwijl het grotendeels droog en zonnig is, zoals bijvoorbeeld vandaag, is aan de orde van de dag. Hetgeen resulteert in het mislopen van gasten en dus omzet voor vele bedrijven in deze sector.

 

De Julianatoren geeft aan dat de gasten allemaal komen op de enige droge voorspelde dag in de week. “Enorme bezoekerspieken ontstaan hierdoor. Voor ons als bedrijf qua planning niet prettig, maar ook niet voor de bezoekers. Hun beleving van het dagje uit is totaal anders. Afgelopen maandag was dit ook het geval. Het is de drukste dag van het seizoen geworden. Heel Nederland zocht vertier in pretparken en dierentuinen omdat het de enige dag zou zijn met droog weer. Terwijl woensdag en vandaag ook prachtige pretparkdagen zijn. Met een goede voorspelling zou deze piek zijn voorkomen waardoor wij onze gasten een nog grotere beleving konden geven.” aldus Algemeen Directeur Jeroen Buter.

De Julianatoren is achter de schermen juist ontzettend druk met het spreiden van de bezoekers gedurende het seizoen. Dit om de gast een optimale beleving te geven. Maar met de huidige veelal negatieve weersvoorspelling lukt dat gewoonweg niet, geven zij aan.

In 2012 deed brancheorganisatie Recron al eens een oproep aan de weerstations. Hotelketen Fletcher kon zich toentertijd hier volledig in vinden. Zij vroegen ook al om een weerbericht gericht op de recreatiebranche en de regio.