Silver Dollar City onthult nieuwe spectaculaire achtbaan Time Traveler

Silver Dollar City is al een tijdje bezig met de bouw van een geheim project. Op Roller Coasterday kwam het park eindelijk naar buiten met het nieuws dat ze de achtbaan Time Traveler gaan openen. Time Traveler wordt de hoogste, snelste en steilste Spinning Coaster ter wereld.

 

Silver Dollar City verbaasde op Roller Coasterday de aanwezige pers en fans met de aankondiging van de nieuwe achtbaan Time Traveler. Deze achtbaan zal geopend worden in 2018. Voor de bouw hiervan klopte het park aan bij de Duitse bouwer Mack Rides. Het prijskaartje van deze achtbaan bedraagt 25 miljoen dollar.

 

 

Time Traveler zal de hoogste, steilste en snelste Spinning Coaster ter wereld worden. Maar dat is niet alles! Deze baan zal tot tweemaal toe gelanceerd worden en bevat drie inversies. Time Traveler is de eerste Spinning Coaster die drie inversies bevat: een Dive Loop, een Zero-G Roll en een 30 meter hoge Vertical Loop.

 

 

De rit begint bovenaan een berg met een verticale firstdrop van 90°. Tijdens de rit die daarop volgt word je tot tweemaal toe gelanceerd. Er wordt een topsnelheid behaald van 80 km/h. Het spinnen van de bakjes zal gecontroleerd gebeuren, dankzij speciale magneten.

 

 

Bij de achtbaan hoort ook een achtergrondverhaal. Dit verhaal volgt een horlogemaker genaamd Charles Henry, die de mogelijkheden van tijdreizen onderzoekt. Tijdens een voorstelling in Silver Dollar City onthult hij de resultaten van zijn onderzoek, namelijk de Spinning Coaster Time Traveler.

 

De bouw van deze achtbaan volgen we hier op de voet.

 

Bron en foto’s: Silver Dollar City