Heide Park sluit twee thrillrides

Het Duitse pretpark Heide Park, gelegen in Soltau, sluit twee van haar thrillrides. De topspin en Flipper attractie, gebouwd door Huss Rides, zullen het park verlaten. Na 25 jaar dienst wordt het tijd voor een afscheid, de onderhoudskosten lopen namelijk op.

 

Heide Park sloot opnieuw enkele attracties, ditmaal twee klassiekers uit het Huss hoekje. De Topspin Aqua Spin en de Flipper Lady Moon werden 25 jaar geleden geopend in het park, maar zijn nu niet meer toegankelijk voor de bezoekers.

© Bob Van Dyck – Themeparkfreaks.eu
© Bob Van Dyck – Themeparkfreaks.eu

 

Het park laat in een reactie aan onze collega’s weten dat de onderhoudskosten van deze oudjes oplopen, nieuwe onderdelen zijn moeilijk te vinden en daarom werd gekozen deze te sluiten. Vorig jaar nog werd de gesloten Topspin Ripsaw uit Alton Towers overgebracht naar Heide Park als donor.

Met de sluiting van deze twee attracties komt het aantal gesloten thrillrides dit jaar al op drie te staan, want in het begin van het seizoen werd duidelijk dat de Octopus attractie Okti het park verliet. Deze Octopus werd gebouwd door Schwarzkopf en heeft 30 jaar dienst gedaan in het park.

© Bob Van Dyck – Themeparkfreaks.eu

 

Fans van snelheid en thrill moeten het ook al enige tijd stellen zonder de hoogste houten achtbaan ter wereld Colossos, deze werd namelijk vorig seizoen gesloten, dit omwille van grote technische problemen. Wat de toekomst voor deze achtbaan inhoudt, is voorlopig nog afwachten.

 

Bron: Parkerlebnis

Foto’s: Bob Van Dyck – Themeparkfreaks