Derde inversie voor nieuwe Mean Streak in Cedar Point is voltooid

Momenteel wordt de voormalige houten achtbaan Mean Streak in het Amerikaanse pretpark Cedar Point omgevormd tot een hybride stalen achtbaan. De Amerikaanse achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction staat in voor deze transformatie. Nu is het duidelijk geworden dat de achtbaan minstens 3 inversies krijgt.

 

Het was al een tijdje duidelijk dat de vernieuwde Mean Streak in Cedar Point minstens twee indrukwekkende inversies zou krijgen. Nu is ook de bouw van een derde inversie voltooid. Het is niet duidelijk of er nu nog meerdere inversies zullen volgen. De oude Mean Streak had alvast geen enkele inversie.

 

Een van de meest tot de verbeelding sprekende aanpassingen die Rocky Mountain Construction (RMC) maakte, is het derde element op de achtbaan. Na de first drop en een grote over-banked air-time-heuvel, heeft RMC een lange spectaculaire inversie toegevoegd. Het is een soort van opwaartse uitgerekte Zero-G Roll met onmiddellijk daarna een zware overbanked turn die verder draait in dezelfde richting als de Zero-G Roll. Hierdoor krijg je een groot element dat laag begint, een hoog middenstuk heeft en die een twist maakt van ongeveer 450 graden. Tijdens dit element zal er hoogstwaarschijnlijk 0 G zijn, wat wilt zeggen dat de inzittenden gewichtloosheid voelen wanneer ze ondersteboven hangen.

 

 

 

De oude Mean Streak had een hoogte van 49,1 meter en behaalde een snelheid van 104,6 km/u. Hiermee was het de 10de snelste houten achtbaan ter wereld, de 7de hoogste houten achtbaan ter wereld en de 4de langste houten achtbaan ter wereld. De nieuwe achtbaan zal waarschijnlijk rond de 65 meter hoog zijn en mogelijk zal er een snelheid van net geen 130 km/u bereikt worden.

 

 

De laatste nieuwtjes en updates over het interessante project kan je hier terugvinden.

 

 

Foto’s: CP Runtow