Testritten op nieuwe watercoaster in Energylandia gestart

De testritten op de nieuwste watercoaster van Europa zijn volop aan de gang. Op 10 juli 2017 vonden de eerste testritten plaats op de Speed Water Coaster in het Poolse pretpark Energylandia. De waterachtbaan is een van de negentien nieuwigheden waar het pretpark dit jaar mee uitpakt.

 

In december van 2016 gingen de bouwwerken van de Speed Water Coaster van start. Er werd een grote gleuf uitgegraven waar later de boten van de waterachtbaan door varen. In het voorjaar van 2017 werd er rond het terrein bij de waterachtbaan gewerkt. Eind maart werden de eerste supports rechtgezet en in april werden de eerste trackdelen geplaatst. In juni werd het hoogste punt van de achtbaan voltooid, dit was de lift van 60 meter hoog. De Speed Water Coaster heeft een blauwe track en groene supports.

Op 10 juli 2017 vonden de eerste testritten plaats op de gloednieuwe attractie. Op een foto die het Poolse pretpark op haar Facebookpagina plaatste is te zien hoe een leeg karretje van de 60 meter hoge drop naar beneden raast. Na deze drop volgt een grote splash in het water.

 

Speed Water Coaster is een waterachtbaan gebouwd door de Zwitserse achtbaanbouwer Intamin Amusement Rides. De waterachtbaan zal starten met een boottochtje door het water tot de boot aan een lift komt van 60 meter hoog. Vervolgens wordt de boot opgetakeld tot een adembenemende hoogte en volgt er de first drop aan een snelheid van 110 km/u waarna een splashtrack volgt. Hierna is er een achtbaangedeelte met verschillende bochten om tot slot met een grote splash in het water te eindigen.

 

Er zal geen enkele waterachtbaan in de wereld zijn die sneller of hoger is dan de Speed Water Coaster. Er is slechts 1 andere waterachtbaan in de wereld van hetzelfde kaliber en dat is Divertical in het Italiaanse pretpark Mirabilandia. Beide waterachtbanen zullen zo het snelheids- en hoogterecord delen. Onderstaande video toont wat we kunnen verwachten van de nieuwe attractie.

 

Alle ontwikkelingen in het pretpark kan je hier volgen.