Legendia opende nieuwe spectaculaire loopingachtbaan

In het Poolse pretpark Legendia opende de nieuwe achtbaan Lech Coaster. De Lech Coaster is een achtbaan van de Nederlandse constructeur Vekoma en gaat meerdere malen overkop. De achtbaan is de grootste van het pretpark en moet heel wat nieuwe bezoekers lokken.

 

Legendia opende recentelijk een nieuwe loopingachtbaan Lech Coaster. Sinds vorig maand wordt de achtbaan getest. De Lech Coaster is volledig door, over en rond een kasteel gebouwd en passeert ook langs andere gebouwen.

Sinds vorige week zaterdag is de achtbaan toegankelijk voor het publiek en zijn de eerste onridefilmpjes een feit.

 

 

De Lech Coaster is maar liefst 40 meter hoog en behaalt een topsnelheid van 95 km/u. Tijdens de rit op de rollercoaster van 908 meter zullen bezoekers 3 keer overkop gaan. Deze nieuwigheid is goed voor een investering van 4,36 miljoen euro. De Nederlandse fabrikant Vekoma stond in voor de bouw van de achtbaan.

Dit jaar kreeg Legendia een nieuwe naam. De nieuwe naam klink veel internationaler en is eenvoudig uit te spreken. Voorheen had het pretpark de verschrikkelijk moeilijk uitspreekbare naam “Śląskie Wesołe Miasteczko”, wat zoveel betekende als Salesiaans pretpark. De naamsverandering past in de complete gedaanteverandering die het park de afgelopen maanden onderging. Het thematiseringsbedrijf Jora Vision heeft het pretpark volledig onder handen genomen en voorzag ook de nieuwe coaster van thematisering.

 

Het volledige project en de bouw kon je hier op de voet volgen.

 

 

Foto’s: Skyscraper City