Puy du Fou’s Cinéscénie, grootste avondshow ter wereld dit jaar nóg grootser

De grootste avondshow ter wereld, Cinéscénie, wordt opgevoerd in het twee na grootste themapark van Frankrijk: Puy du Fou en is naar aanleiding van de 40ste verjaardag van het park dit jaar nog grootser dan in de afgelopen jaren. Met meer dan 2.000 acteurs en 500 werknemers is de Cinéscénie show hét hoogtepunt van het historische themapark en de kaarten voor het seizoen 2017 zijn dan ook al bijna uitverkocht. Snel beslissers kunnen nog geluk hebben.

 

Groots, grootser grootst: Cinéscénie in cijfers

De avondshow van bijna twee uur toont het meeslepende verhaal van de familie Maupillier, vanaf de Middeleeuwen tot de Tweede Wereldoorlog.  Een historisch openluchtspel op de ruïnes van een kasteel. Een show omschrijven in woorden is niet gemakkelijk. Deze cijfers tonen aan hoe groots de voorstelling is:

  • een scène van 23 ha, het grootste ter wereld
  • Bijna 370.000 toeschouwers worden verwacht tijdens de 28 voorstellingen, zo’n 13.200 per show
  • 800 vrijwilligers nemen deel aan het spektakel. Per show zijn er maar liefst: 2.400 acteurs, 130 paardrijders, 80 technici en 500 werknemers om het publiek te verwelkomen.
  • 000 kostuums zijn er nodig
  • 850 pijlen vuurwerk worden per voorstelling afgeschoten
  • 20 drones worden ingezet om decormateriaal te laten vliegen
  • 150 water jets zorgen voor een extra spektakel
  • Meer dan 3.000 3D projectors, waarvan 480 LED’s, geven een prachtige lichtshow en zorgen voor een 3D video projectie om de toeschouwers het gevoel te geven zich midden in de actie te bevinden.

 

Het cadeau voor de 40ste Verjaardag

De geschiedenis van het themapark Puy du Fou begint in 1977. Het park opent zijn deuren en de eerste opvoeringen van Cinéscénie lokken meteen 80.000 toeschouwers. In al die jaren is het spektakel natuurlijk geëvolueerd en ook voor de 40ste verjaardag deze zomer zijn er weer nieuwigheden. Het gloednieuwe monumentale decor is 70 meter lang en 15 meter hoog. Het stelt een vesting voor met een middeleeuws dorp op de achtergrond. Door allerlei technische snufjes en special effects verandert de gigantische bühne in een wereld vol beweging.

 

Praktische informatie

Wanneer?  Cinéscénie is een zomerspektakel van 3 juni tot 9 september 2017. Er zijn 28 voorstellingen.

Tickets voor Cinéscénie: volwassene vanaf 27€, kinderen van 5 tot 13 jaar vanaf 19€

Meer details zijn te vinden op de website van Puy du Fou. Er zijn dit seizoen nog enkele plaatsen beschikbaar.

 

Snel reserveren is de boodschap!                        

Gezien de enorme populariteit worden kaartjes maanden vooraf gekocht. De verkoop gaat elk jaar van start in oktober. Voor de editie van 2018 start de verkoop dus in oktober 2017. Snelle beslissers kunnen mogelijk nog dit jaar naar Puy du Fou reizen en er Cinéscénie beleven.

Voor meer informatie en reservatie: www.puydufou.com

 

Over Puy du Fou

Puy du Fou werd opgericht in 1978 en is een volledig atypisch themapark. Het werd twee keer verkozen tot beste park ter wereld: in maart 2012 in Los Angeles (Thea Classic Award) en opnieuw in november 2014 in Orlando (Applause Award).  Vandaag is het het tweede grootste themapark van Frankrijk met meer dan 2 200 000 bezoekers in 2016. Puy du Fou is een groep die bestaat uit een Association Loi 1901 (een vereniging zonder winstoogmerk) en een SAS (Société par Actions Simplifiées). De vereniging organiseert het Cinéscéniespektakel met 3650 vrijwilligers en heeft de SAS in handen die het Grote Park beheert (60 dag- en avondspektakels, 4 historische dorpjes, 27 restaurants en 5 themahotels). De twee organisaties verzekeren hun toekomst door de Puy du Fou Academie (een lagere school ‘kunst & studies’) en de Junior Academie (artistiek opleidingscentrum) te financieren, die jaarlijks ruim 600 jongeren in de spektakelkunsten en -technieken opleiden. Met Puy du Fou International verspreidt het park zijn knowhow over de wereld en geeft het advies over de creatie van parken en shows volgens het model van Puy du Fou. Sinds zijn oprichting kent Puy du Fou een constante groei dankzij zijn artistieke lef en permanente investeringen.