Meisje valt uit attractie in Six Flags Great Escape

In het Amerikaanse pretpark Six Flags Great Escape waren parkbezoekers stomverbaasd toen ze een veertienjarig meisje aan een gondel zagen hangen van de kabelbaan die door het park loopt. Gelukkig kon men het meisje opvangen en kwam ze er met de schrik van af.

 

Het incident gebeurde bij de Sky Ride, een kabelbaan die doorheen het park loopt. Om een voorlopig onbekende reden hing het meisje plots buiten aan de gondel. De attractie werd stilgelegd nadat de operator een bericht kreeg  van andere parkmedewerkers via de radio.

Sommige omstanders besloten om iets te doen en gingen samen staan om het meisje op te vangen. Het meisje liet zich vallen, raakte een boom bij haar val en landde uiteindelijk in de menigte.

 

Het meisje werd bijgestaan door het medisch team van het park en werd overgebracht naar het Glens Falls Hospital. Daarna naar het Albany Medical Center waar de politie wist te vertellen dat ze in stabiele toestand verkeerde.

Hoe dit voorval kon gebeuren is voorlopig onduidelijk. Het pretpark liet alvast weten dat de attractie voor de volle honderd procent veilig werkt, maar dat de veiligheid van parkgasten en parkmedewerkers primeert. De attractie blijft voorlopig gesloten tot nader onderzoek is gebeurd.

 

Bron: Nieuwsblad