Feestweekend voor de eerste baby panda van België

In de nacht van 1 op 2 juni 2016, om 2u02 om precies te zijn, hoorde men in Pairi Daiza de kreetjes van de eerste baby panda van België. In de daaropvolgende uren zijn de vertederende beelden van deze verrassende en uitzonderlijke geboorte de wereld rondgegaan. In afwachting van zijn officiële naam, ging hij de eerste 100 dagen door het leven onder de troetelnaam Baby P. Zijn definitieve naam, Tian Bao (schat van de hemel) werd dan ook door het publiek gekozen.

Zijn conceptie, zijn geboorte, zijn evolutie van ‘een klein roos worstje’ van 171 gram tot een mooi zwart-wit beertje van 33 kilo, zijn officiële benoemingsceremonie op de dag van het Maanfeest en zijn avonturen met zijn mama Hao Hao… Alle belangrijke mijlpalen werden op de voet gevolgd door een vertederd Belgisch en internationaal publiek.

De reuzenpanda is een bedreigde diersoort, ook al is er de laatste 20 jaar een positieve trend, toch blijft de panda populatie nog veel te klein. Volgens de meest recente tellingen, komen er nog maar 1.864 panda’s voor in het wild. De korte vruchtbaarheidsperiode van de reuzenpanda, het feit dat het solitaire dieren zijn die op een groot grondgebied en ver van elkaar leven, maakt de voortplanting van de soort des te moeilijker. Elke geboorte van een baby panda is van cruciaal belang voor het behoud van de hele soort en sensibilisatie is nog altijd broodnodig.

 

Het uur is dus aangebroken om de reuzenpanda en zijn fans in de bloemetjes te zetten!

Van vrijdag 2 juni tot maandag 5 juni organiseert Pairi Daiza animaties rond Tian Bao en de reuzenpanda. Verjaardagstaart, speelgoedophaling, fotowedstrijden, verkleedfeestjes… ontdekt nu het programma!

 

Bij een verjaardagsfeest hoort… taart, kaartjes en geschenken!

Van de schrijnwerkers tot de verzorgers, het hele team van Pairi Daiza ontfermt zich al een volledig jaar over de kleine schat. In het grootste geheim wordt er al een tijdje geknutseld, gekookt, gebouwd en getest. Of ze nu eetbaar zijn of niet, men hoopt stiekem dat alle verrassingen in de smaak zullen vallen.

De schrijnwerkers ontwierpen een nieuw speeltuig voor in het buitenverblijf van Tian Bao die zich de laatste weken ontwikkelde tot een ware klimheld.Want ook kleine panda’s worden groot.

De pandaverzorgers ontpopten zich op hun beurt tot ware sterrenchefs, op het menu van Tian Bao tijdens zijn verjaardagsweekend: pandacake spin-offs!

En de kleine en grote bezoekers maken dit weekend deel uit van het decoratieteam van Pairi Daiza. De Tian Bao wenskaart kan vanaf heden gedownload worden via: www.pairidaiza.eu/nl/1ste-verjaardag- van-tian-bao

In de buurt van Hao Hao en Tian Bao’s verblijf kunnen de bezoekers dit weekend hun wens achterlaten. Een onschuldige hand (of poot – dat valt nog te bepalen) zal op het einde van het feest de 10 winnaars van een Pairi Daiza abonnement selecteren.

Een reuzenwenskaart wordt ook aan het verblijf van Tian Bao geïnstalleerd waar bezoekers een woordje mogen achterlaten.

 

Zeg pandaaaaa!

Wie Tian Bao reeds bezocht en hem in een leuke en fotogenieke positie kon fotograferen kan nu deelnemen aan de grote fotowedstrijd.

Foto’s mogen opgestuurd worden naar tianbao@pairidaiza.eu met vermelding van de persoonlijke gegevens.Tian Bao die slaapt,Tian Bao die speelt,Tian Bao de clown,Tian Bao die zijn mama lastig valt, … alle foto’s worden aanvaard. Enige voorwaarde: de foto dient opgestuurd te worden voor 5 juni, middernacht. Een jury zal de schattigste beelden uitkiezen. De beste fotografen van het land mogen dan een cadeaumand verwachten.

 

Omdat Tian Bao niet alleen is.

Ook al is Tian Bao een ware schat van de hemel, hij is gelukkig niet de enige schat op aarde.

Maar niet iedereen heeft een schrijnwerker in de buurt die speelgoed op maat ontwerpt…. Pairi Daiza vraagt daarom aan al haar bezoekers die een geschenk wensen te geven aan Tian Bao, om oud of ongebruikt speelgoed in goede staat mee te nemen en af te geven aan de voet van de toren van Cambron in Pairi Daiza.

Het speelgoed wordt opgehaald, ten voordele van lokale verenigingen die met gehandicapten en minderbedeelde gezinnen en kinderen werken.

 

Iedereen panda.

Dit weekend mag de panda in ons naar buiten komen!

Pairi Daiza roept al haar bezoekers op om hun pandatrui, -T-shirt, -rugzak, -schmink, -oortjes, … uit de kast te halen. Wie met trots de kleuren van dit uniek dier, symbool van de broosheid van de natuur, durft te dragen in het park krijgt een gratis dessert in het restaurant Izba… en niet zomaar een dessert, maar een pandaijsje, natuurlijk!

 

De belangrijkste momenten van het leven van Tian Bao