‘Voletarium’: eerste attractie dankzij Adventure Club of Europe

Europa-Park opent begin juni het grootste flying theater van Europa; ‘Voletarium’. Wat velen niet weten is dat deze attractie er gekomen is dankzij de Adventure Club of Europa. In de toekomst zullen meer attracties geopend worden door de bereidwillige medewerking van deze fictieve club van ontdekkers.

 

De Adventure Club of Europe werd in 1716 opgericht met het doel het ongelofelijke, het mysterieuze, het onbekende te doorgronden. Het thema van de club is dan ook: ‘Het zijn niet de naïevelingen die het ongelofelijke geloven, het zijn de naïevelingen, die denken alles al begrepen te hebben’. Sinds de oprichting maken de leden expedities om overal ter wereld mysteries te onthullen.

 

Johan Malus, de 21ste president van de Adventure Club of Europe bevestigt dat relikwieën van de expedities tot nu toe goed verborgen werden gehouden. “Na veel overwegingen hebben wij echter besloten onze kennis met de wereld te delen. We geloven dat de tijd daarvoor nu rijp is”. Op de site van de club staan al de eerste leden en hun expedities vermeld.

 

Het eerste mysterie wat onthuld wordt, is de theorie van de eerste vlucht. Dankzij het werk van de doortastende professor Nikolajew zijn de bouwtekeningen van het eerste bemande vliegtuig gevonden: de Volatus-2. In tegenstelling tot wat op heden wordt aangenomen, waren het niet de gebroeders Wright die de eerste bemande vlucht maakten, maar de gebroeders Eulenstein. Nikolajew: “We hebben steekhoudende argumenten om ervanuit te gaan dat de eerste vlucht met een bestuurbaar vliegtuig al in 1825 plaatsgevonden heeft en wel door de broers Eulenstein. Die andere twee noem ik daarom de gebroeders Wrong”. Op de site van de Adventure Club is de mockumentary te vinden waarin Nikolajew de theorie van de eerste vlucht onderzoekt.

 

De Eulensteins waren vroeger zelf ook lid van de Adventure Club, maar zijn op mysterieuze wijze verdwenen. Van jongs af aan waren die twee geobsedeerd in de vliegkunst. Ze maakten talloze schetsen, studies en experimenten om een luchtwaardige machine te ontwikkelen. Het instituut waarin de luchtvaartpioniers Kasper en Egbert Eulenstein aan hun droom om te kunnen vliegen werkten, wordt nu in ere hersteld. Het instituut van de gebroeders draagt al bijna een eeuw de naam ‘Voletarium’.

 

Binnenkort kunnen bezoekers van Europa-Park een rondgang maken door de verschillende ruimtes van het ‘Voletarium’ om uit te komen in een van de twee theaterzalen. Hier worden zij gereed gemaakt voor een 4,5 minuut durende vlucht over de mooiste steden en landschappen van Europa. Het ‘Voletarium’ is met financiële ondersteuning van de Mack Bank in oude luister hersteld en opengesteld voor het grote publiek. De Mack Bank heeft zich bereid verklaard ook het volgende project van de Adventure Club te steunen.

 

Op 2 juni 2017 komt de Adventure Club voor het eerst bijeen. Tijdens dit Zomerfeest in Europa-Park zal ook de avant-première van het ‘Voletarium’ plaatsvinden. De Nederlandse illusionist Hans Klok is eveneens van de partij. Hij is gevraagd op te treden want een van zijn voorvaders heeft vroeger magische dingen ontdekt en mocht toetreden tot de Adventure Club.

 

Het Zomerfeest en de ingebruikname van de nieuwe attractie is via een live-stream te volgen op de Facebook-pagina van Europa-Park. De uitzending begint vrijdag 2 juni om 20.00 uur.