De Plopsa Groep wil tweede pretpark in Duitsland openen

Studio 100, het bedrijf achter de Plopsa Groep, is actief op zoek naar een nieuw pretpark in Duitsland. Dat maakte het bedrijf bekend in De Tijd naar aanleiding van de positieve jaarcijfers van 2016 die onthuld werden.

 

Deze maand werden de jaarresultaten van Studio 100 bekend gemaakt. De omzet was groter dan in 2015 wat een groei betekent voor het bedrijf achter Samsom en Gert, Kabouter Plop, K3, Maya de Bij, Heidi en vele andere kinderfiguurtjes. Studio 100 haalde in 2016 een omzet van 161 miljoen euro, een groot deel hiervan kwam uit de verschillende pretparken.

In 2016 ontvingen de Plopsa-parken voor het eerst tezamen 3 miljoen bezoekers, goed voor een omzet van 71,5 miljoen euro. Nu het bedrijf weer groeiende cijfers heeft na het mindere jaar in 2014, wil Studio 100 nu ook de toekomst verzekeren en blijven investeren in nieuwe producten, figuren en ook parken.

In België heeft de Plopsa Group al drie pretparken, zijnde het paradepaardje Plopsaland De Panne, het overdekte pretpark Plopsa Indoor Hasselt en het toeristische Plopsa Coo. Nog meer Plopsa pretparken openen in België zou de markt doen verzadigen, daarom investeert de groep nu in waterparken in eigenland en pretparken in het buitenland.

Het eerste waterpark opende in De Panne, dit was Plopsaqua. Momenteel liggen er ook concrete plannen op tafel om een waterpark te bouwen in het Antwerpse district Deurne en in de Stad Mechelen. Ook Landen-Hannuit is een optie die door de groep wordt bekeken.

In Nederland heeft de groep Plopsa Indoor Coevorden en in Polen wordt er momenteel gewerkt aan Holiday Park Kownaty. Nu wil de Plopsa Group haar aandeel in Duitsland vergroten, daarvoor is men actief op zoek naar nieuwe opportuniteiten, laat Hans Bourlon, CEO van Studio 100, weten in De Tijd. Het bedrijf zou dus graag snel een tweede pretpark in het land hebben naast het reeds bestaande Holiday Park.

Dat de Plopsa Group haar prioriteiten nu op Duitsland richt, past perfect bij het vergroten van haar invloed op de Duitse markt. Het bedrijf heeft namelijk een meerderheidsbelang in het Duitse M4E, de eigenaar van onder andere Nijntje. M4E vult de Plopsa Group goed aan want M4E is in de markten actief waar de Plopsa Group niet actief is en omgekeerd.

Zo is M4E sterk vertegenwoordigd in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk waar zij onder andere de kinderzender Nickelodeon in handen hebben. De Plopsa Group heeft ook plannen om mediabedrijven in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten van Amerika over te nemen.

 

 

Bron: tijd.be