Waterpark verhuist naar megaproject in Dubai

Wild Wadi Water Park, een van de drukst bezochte waterparken in Dubai verhuist naar een mega project dat gebouwd zal worden naast het Burj Al Arab hotel. Het wordt onderdeel van een project, waarbij twee eilanden aangelegd worden.

 

Het Marsa Al Arab project dat voorgesteld werd door Dubai Holding wil Dubai aantrekkelijker maken voor familie toerisme. Het gehele project heeft een prijskaartje van bijna 2 miljard euro. Men gaat voor het project een kustlijn creëren van 2.2 kilometer, waaraan twee artificiële eiland aangelegd worden. Een eiland zal gebruikt worden voor entertainment en toerisme, op het andere eiland komt een exclusief luxe resort. Het luxe resort krijgt dure villa’s en een privéhaven.

Het Wild Wadi Waterpark zal op het toeristische eiland komen. Hiervoor verhuist het ganse park en zal het dubbel zo groot worden. In de plannen werd ook het Marina Park onthuld. Dit zal een uniek marine edutainment centre worden.  Het park zal een theater krijgen met plaats voor 1000 personen, waarin de bezoekers interactie zullen hebben met de dieren.

Verder komt er een permanent Cirque du Soleil theater. Dit wordt opnieuw een primeur voor het Midden-Oosten. In dit theater zal er plaats zijn voor 1700 personen.

Aan het uiteinde van hete eiland zal het Dubai Pearl Museum komen. In dit museum zullen parels tentoongesteld worden uit de regio, maar ook de rest van de wereld. Verder zal er een functionele parelkwekerij komen en een hotel.

 

Op de oude locatie van het waterpark zal een winkelcentrum gebouwd worden met een grootte van 20.000 m2.

De eerste werken zullen beginnen in juni 2017, het project moet afgerond zijn in 2020.

 

 

Bron en foto’s: Marsa Al Arab