Vekoma test nieuwe looping coaster

In het Poolse pretpark Legendia hebben vandaag de eerste testritten plaatsgevonden op de Lech Coaster. De Lech Coaster is een achtbaan van de Nederlandse constructeur Vekoma en gaat meerdere malen overkop. De achtbaan wordt de grootste van het pretpark en moet heel wat nieuwe bezoekers lokken.

 

In januari kwamen de eerste trackdelen aan in het pretpark. In februari werd gestart met de bouw van de attractie waar gedurende het hele voorjaar hard aan gewerkt werd. Eind maart werden de treinen van de Lech Coaster voorgesteld aan het publiek. Dinsdag werden de treinen op de achtbaan geplaatst en vandaag vonden de eerste testritten plaats.

 

De Lech Coaster is maar liefst 40 meter hoog en behaalt een topsnelheid van 95 km/u. Tijdens de rit op de rollercoaster van 908 meter zullen bezoekers 3 keer overkop gaan. Deze nieuwigheid is goed voor een investering van 4,36 miljoen euro. De voorziene opening van de achtbaan is gepland voor juli 2017.

 

Dit jaar kreeg Legendia een nieuwe naam. De nieuwe naam klink veel internationaler en is eenvoudig uit te spreken. Voorheen had het pretpark de verschrikkelijk moeilijk uitspreekbare naam “Śląskie Wesołe Miasteczko”, wat zoveel betekende als Salesiaans pretpark. De naamsverandering past in de complete gedaanteverwisseling die het park de afgelopen maanden onderging. Het thematiseringsbedrijf Jora Vision heeft het pretpark volledig onder handen genomen en voorziet ook deze nieuwe coaster van thematisering.

 

 

Het volledige project en de nieuwste ontwikkelingen kan je hier op de voet volgen.

 

Foto: Legendia