Duitse expo pakt uit met alpine coaster

Dit jaar strijkt de Internationale Tuinen Expo neer in de Duitse hoofdstad Berlijn. In het Duits heeft de expo de naam Internationale Garten Ausstelling gekregen of afgekort IGA. De expo zal ook rodel-fanaten kunnen bekoren want er wordt een heuse alpine coaster opgebouwd.

 

Het Kienbergpark (in het Nederlands betekend dit Denenbomen Berg Park) heeft voor de Internationale Tuinen Expo een heuse alpine coaster geopend. De attractie werd gebouwd op een berg en de track loopt tussen de bomen naar beneden. Het parcours is 800 meter lang, daarvan gaat er 500 meter naar beneden en 300 meter naar boven. In totaal wordt er een hoogte verschil van 50 meter afgelegd. Inzittende kunnen een snelheid behalen tot 40 km/u.

De attractie werd niet gebouwd door het alom gekende Duitse bedrijf Wiegand maar wel door het Oostenrijkse bedrijf Stahl-Hacksteiner-Metall. Er worden hierdoor ook andere bakjes gebruikt dan de klassieke sleetjes. De bakjes zijn meer gesloten en de hendel voor het remmen staat aan de binnenkant van het bakje, niet aan de buitenkant.

 

De alpine coaster heeft de naam Natur-Bobbahn gekregen. De rit start met een afdeling door de bossen. Hierna komt het bakje op een berg waar die voor het grootste stuk op eigen kracht omhoog bolt. Wanneer het bakje tot stilstand komt op de heuvel, neemt een liftsysteem het werk over. Daarna worden er verschillende helixen naar beneden gemaakt om vervolgens met een lange lift weer naar het station te gaan. Het is de eerste alpine coaster dat het Oostenrijkse bedrijf maakte.

 

 

Bron, Foto’s & Video’s: Stahl-Hacksteiner-Metall, rcdb