Uitgelicht: Vliegende Hollander – Efteling

De Vliegende Hollander is een waterachtbaan in het Nederlandse park Efteling. Deze achtbaan werd ontworpen door Kumbak, maar door de Efteling gebouwd. De Vliegende Hollander vertelt het verhaal van Willem van der Decken die met zijn schip Vliegende Hollander in de macht kwam van de duivel en gedoemd is om eeuwig rond te varen op zee als spookschip.

vliegende-copy

 

De achtbaan werd geopend in 2007, al was gepland deze al te openen in 2006. Tijdens de testen kwamen er namelijk enkele problemen aan het licht, waardoor er meermaals uitgesteld moest worden. Intamin Amusement Rides zorgde voor een oplossing van enkele hiervan. Ook nadien bleven enkele kinderziektes de achtbaan plagen, waardoor ze opnieuw gesloten werd voor verdere aanpassingen. In 2008 werd ze uiteindelijk heropend en draait sindsdien zonder noemenswaardige problemen.

Het gebouw waarin deze achtbaan gebouw werd wordt getypeerd door een 17de-eeuws havenstadje. Dit bestaat uit negen huisjes, een vuurtoren, een ‘zee’, een horecapunt en een pleintje. Het grootste huis is van de succesvolle kapitein Willem van der Decken.

De rit begint met een groot stuk Darkride, vol speciale effecten.