Crazy Mouse keert terug naar Dreamland

De attractie Crazy Mouse zal dit jaar terug keren naar het Engelse pretpark Dreamland in de stad Margate, nabij Kent. Dit valt te lezen op de Facebookpagina van het in 2015 heropende pretpark.

 

De Crazy Mouse van de Engelse foorkramer Darren Matthews zal dit jaar opnieuw haar intreden doen in het Engelse pretpark Dreamland. De Wilde Muis achtbaan stond twee jaar geleden ook al eens een seizoen in het park waarna die eind 2015 het pretpark verliet om terug opnieuw te reizen op de Engelse kermissen.

De Crazy Mouse werd origineel gemaakt door de Franse fabrikant Reverchon in 2002. De achtbaan stond zijn eerste levensjaren in het Engelse pretpark Brean Theme Park tot 2004, ook in 2006 keerde de achtbaan even terug naar het park. Wanneer deze niet in een pretpark stond, reisde de achtbaan rond op de kermis met de foorkramer Darren Matthews.

De Spinning Wilde Muis heeft een hoogte van 13 meter en behaald tijdens de first drop een snelheid van 46,8 km/u. Op het parcours van 420 meter draaien de bakjes verschillende keren rond hun as.

 

Dreamland staat bekend om de houten achtbaan Scenic Railway die oorspronkelijk gebouwd werd in 1920. De achtbaan kende een hard verleden want brandde op 7 april 2008 bijna volledig af. Op dat moment was het pretpark ook al een aantal jaren gesloten. In 2015 werd Dreamland heropend en de houten achtbaan heropgebouwd.

 

 

Bron: rcdb, Dreamland