Meer informatie bekend over het thema van SW8 in Alton Towers

Het Engelse pretpark Alton Towers heeft nieuwe plannen ingediend bij de Staffordshire Moorlands District Council. Op deze plannen is een stuk van de thematisering te zien voor de nieuwe spectaculaire attractie met de codenaam Secret Weapon 8.

 

Alton Towers heeft nieuwe plannen ingediend bij de Staffordshire Moorlands District Council die de eerste details tonen van de thematisering voor de nieuwe grote attractie met de codenaam Secret Weapon 8 of afgekort SW8. Op de plannen is een groot beeld te zien die over de track van de nieuwe achtbaan komt te staan.

Alton Towers registrerende eerder het handelsmerk “Wicker Man” wat deed vermoeden dat de nieuwe attractie in dit thema zou komen. Op de plannen die nu zijn ingediend is er een groot beeld te zien. Het beeld komt overeen met de structuur van een Wicker Man.

 

Een Wicker Man is een groot rijshouten mensfiguur dat volgens Julius Caesar door Keltische druïden zou gebruikt zijn voor mensenoffers te brengen. Hier is echter nooit wetenschappelijk bewijs voor gevonden dat deze beweringen van Caesar kloppen. Maar tegenwoordig speelt de Wicker Man een rol in sommige neopaganistische geloofsovertuigingen.

Verder werd in 1973 een film gemaakt over de Wicker man. The Wicker Man is een Britse thriller waarin een politie-inspecteur een verdwijning van een meisje onderzoekt. Tijdens de film wordt duidelijk dat de zonderlinge eilandbewoners waar het verhaal zich afspeelt er heidense zeden op nahouden.

Secret Weapon 8 wordt een houten achtbaan die op de plaats komt van de voormalige boomstammetjes “The Flume”. Op de bouwaanvraag die eerder werd ingediend zijn er sterke aanwijzingen te zien dat SW8 de allereerste gelanceerde houten achtbaan van Europa zal worden.

Ondertussen zijn de grondvoorbereidingswerken voor de nieuwe attractie volop aan de gang.

 

Het volledige project kan je hier volgen.

 

Bron: TowersTimes