Beste waterpark van de Benelux opent nieuwe glijbaan met 3 Cones

De driedubbele Crazy Cone glijbaan is op 1 mei feestelijk geopend in het Tikibad van Vakantie- en Attractiepark Duinrell, gelegen in de Nederlandse kustgemeente Wassenaar. Daarnaast werd ook de naam van de nieuwe glijbaan bekend gemaakt en werden er prijzen in ontvangst genomen.

De speciale opening van de nieuwe glijbaan ging vooraf met de in ontvangst name van 2 Diamond Theme Park Awards (DTPA), dit zijn de Oscars voor de pret-, water- en dierenparken in België en Nederland. Duinrell won op 13 april twee belangrijke prijzen tijdens deze precieuze uitrijking. Het Tikibad werd door ruim 47.000 pretparkfans en de gespecialiseerde vakjury verkozen tot beste waterpark van België en Nederland. Duinrell won met Wild Wings, de nieuwe attractie van vorig jaar, de prijs voor de meest spectaculaire attractie van Nederland.

Na de overhandiging van de 2 awards werd de nieuwe slide geopend. Dit gebeurde door de vijf gelukkigen die via een wedstrijd op de sociale media kanalen van Duinrell hadden gewonnen. Ed, de presentator van het YouTube-kanaal, voerde het woord tijdens deze heugelijke gebeurtenis. Nadat ze samen als eerste van de glijbaan waren gegleden onthulden zij de naam van de nieuwe glijbaan: Triton. Aansluitend beproefden 100 testers, vloggers en de aanwezige pers de baan.

In de nieuwe spannende glijbaan Triton glijd je van een hoogte van 20 meter op een tweepersoonsband 163 meter naar beneden via drie cones. In deze megatrechters glijd je tegen de wand omhoog en daarna weer terug naar beneden. Voor de glijpartij eindigt volgen er na de eerste slinger nog twee trechters.

Hugo Graaf Van Zuylen van Nijevelt, de grondlegger van het Tikibad, dat in 1984 haar deuren opende en in 2016 met 700.000 bezoekers uitgroeide tot het vijfde grootste waterpark van Europa, bekeek het schouwspel met plezier. Ook de huidige directeurs Philip en Roderick van Zuylen van Nijevelt konden met veel trots toekijken hoe de glijbaan goed bevonden werd door de bezoekers.

Duinrell bouwt verder aan de indoorwaterspeeltuin Playa, waarvan de officiële opening naar verwachting medio 2017 plaatsvindt. Tot nog toe stond het Tikibad vooral bekend om hun razendsnelle slides en spectaculaire glijbanen. Met de nieuwe indoorwaterspeeltuin, speciaal bedoeld voor jonge kinderen, vervolledigt het Tikibad haar aanbod voor het volledige gezin.

 

Een uitgebreid overzicht van het project kan je hier vinden.

Foto’s: Themeparkfreaks (Timothy Meersman)