Happy Valley Beijing onthult twee nieuwe B&M-achtbanen

Happy Valley Beijing is een pretpark gelegen in de Chinese hoofd Peking. Het park wordt uitgebaat door de Chinese OCT-groep die momenteel elf pretparken uitbaat. Het park kondigde aan twee nieuwe achtbanen te gaan openen in 2018, beide gebouwd door B&M.

 

Het Chinese pretpark Happy Valley Beijing gaat in 2018 uitpakken met twee achtbanen, gebouwd door de Zwitserse firma B&M.  Het park is een onderdeel van de Chinese pretparkketen OCT, die momenteel elf parken uitbaat. Het park is gelegen in het Oosten van Peking en opende in 2006.

De eerste achtbaan die het park zal openen is Family Roller Coaster. Dit is voor B&M een type dat men niet vaak bouwt. Het gaat om een Family Inverted Coaster. Dit type werd nog maar eenmaal gebouwd door B&M, dit voor het Happy Valley park gelegen in Shanghai.

 

 

De tweede achtbaan die het park zal openen is van een groter kaliber. Music Roller Coaster wordt een Hyper Coaster. Momenteel zijn over deze achtbaan nog niet veel details vrijgegeven, maar het is voor het eerst dat een Happy Valley park een achtbaan van deze omvang zal krijgen.

 

Voor het park is het niet de eerste maal dat men met de firma B&M samenwerkt. In het park staat sinds 2006 de Wing Coaster Crystal Wing. Deze achtbaan is 32 meter hoog, 852 meter lang en behaalt een snelheid van 82 km/u.

 

 

Bronnen: RCDB, Happy Valley

Foto: Happy Valley