Italië is een achtbaan rijker

Luna Park Idroscala, gelegen nabij de Italiaanse stad Milaan, heeft er een nieuwe achtbaan bij. Het gaat om een achtbaan met draaiende karretjes voor het hele gezin.

 

De nieuwe achtbaan heeft de naam Jamming gekregen. De rollercoaster is afkomstig van Italiaanse fabrikant Barbisan, een vrij onbekende speler in de achtbaanindustrie. Tijdens de rit wordt er een snelheid behaald van 38 km/u. Bezoekers nemen plaats in een treintje met draaiende karretjes waar telkens 3 personen per karretje naast elkaar kunnen zitten. Het treintje heeft 6 bakjes waardoor er 18 mensen tegelijk in de rollercoaster kunnen plaatsnemen.

Luna Park Idroscala, ook wel Europark Milano Idroscalo genoemd, ligt vlakbij de luchthaven van Milaan waardoor het dus uitermate goed te combineren valt met een stadsbezoek aan Milaan. Luna Park Idroscala heeft in totaal 3 achtbanen. Naast Jamming vinden we er ook nog een Wilde Muis achtbaan terug van Interpark met de naam Funny Mouse en een Big Apple achtbaan met de naam Bruco Mela.

 

 

Bron: rcdb
Foto’s: Martin Lewison