Himalayabahn uit Schwaben Park gered

De Himalayabahn achtbaan uit het Duitse pretpark Schwaben Park is gered. De achtbaan werd eind 2015 afgebroken, maar is dus niet op de schroothoop beland. De oude rollercoaster zal binnenkort rondreizen op de Duitse kermissen.

 

De Himalayabahn achtbaan uit Schwaben Park in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg is gered. De rollercoaster werd in 1989 geopend in het park en werd gebouwd door de voormalige befaamde Duitse achtbaanbouwer Schwarzkopf. De laatste jaren was de achtbaan verouderd geraakt met een rammelende tot soms pijnlijke rit tot gevolg. Bezoekers werden in het laatste jaar gewaarschuwd dat een ritje maken op de achtbaan op eigen risico was. Daarom besloot Schwaben Park om de achtbaan eind 2015 te verwijderen uit het park.

 

De Duitse foorkramer Lutz Vorlop die ook nog rondreist met twee andere achtbanen, besloot om de achtbaan over te kopen van Schwaben Park. Het is niet helemaal duidelijk of de Himalayabahn volledig opgeknapt en hersteld werd, maar we veronderstellen dat dit wel gebeurd is. Er moesten immers toch aanpassingen gemaakt worden om de achtbaan weer te kunnen laten rondreizen.

Wie het graag voor ons wilt uittesten of de achtbaan nu soepeler is geworden dan vroeger, kan terecht op de Duitse kermissen. Himalayabahn gaat nu door het leven gaat als Alpen Coaster en zal op Kronacher Freischießen in première gaan. De kermis is gelegen in de Duitse stad Kronach en vind plaats van 10 augustus tot 20 augustus. Daarna zal de achtbaan naar de Herbstvolksfest in Nürnberg reizen waar de achtbaan staat van 25 augustus tot 10 september.

 

 

Bron: Coaster-Count.com