Nieuwe attractie klaar voor opening in Tivoli Friheden

Tivoli Friheden maakt zich klaar voor haar nieuwe attractie Sommerfuglen. Deze attractie werd gebouwd door de Duitse firma Gerstlauer en is een variant op de Sky Fly. Op 20 mei 2017 zullen de bezoekers hun eerste ritjes kunnen maken.

 

Het Deense pretpark Tivoli Friheden opent dit jaar opnieuw een nieuwe attractie. De attractie zal de naam Sommerfuglen dragen, wat in het Nederlands vlinder betekent. Net als een vlinder zullen de berijders het gevoel van vliegen kunnen ervaren.

Sommerfuglen is een Sky Racer, een nieuwe variant op de Sky Fly en Sky Roller-attracties die Gerstlauer succesvol ontworpen heeft.

 

 

Sommerfuglen zal plaats bieden aan 10 personen die tot een hoogte van vier meter gebracht worden. Eens boven gaat de centrale as draaien en kan men, door middel van hendels, de vleugels bedienen aan de stoeltjes. Door deze op de juiste manier te gebruiken kan men volledig rondtollen en zo vaak mogelijk overkop gaan.

De nieuwe attractie werd toegevoegd aan de Bille By zone die opende in 2015. In deze populaire zone vinden we onder meer een vrijevaltoren van Zierer en een kinderautorijschool terug. Vorig jaar opende het park een gloednieuwe achtbaan in deze zone.

 

Bron en foto: Tivoli Friheden