Bouwwerken nieuwe megacoaster in Movie World vergevorderd

Warner Bros Movie World, gelegen in de Australische staat Queensland, is volop bezig met de bouw van de langste achtbaan van het land. Deze nieuwe megacoaster wordt zo’n 60 m hoog en heeft een opvallende kleur.

 

Warner Bros Movie World Australië is volop bezig met de bouw van een gloednieuwe achtbaan. Eerder vertelde het park al aan de lokale pers dat de knalroze achtbaan een hoogte zal krijgen van 60 meter. Het wordt tevens de langste achtbaan van Oceanië. Momenteel heeft de langste achtbaan van het continent een lengte van 900 meter.

Voor de bouw werd een beroep gedaan op de Duitse fabrikant Mack Rides. Het wordt de 2de hoogste achtbaan die het bedrijf ooit gebouwd heeft en belooft alvast een spannende rit weg te geven. Begin april werden de eerste trackdelen geleverd. Deze bleken volledig in het roze te zijn. Hierna ging de bouw razendsnel vooruit, want ondertussen staan er al heel wat trackdelen recht.

De nieuwe achtbaan maakt deel uit van een van de vele nieuwe investeringen in het park. In deze plannen zit onder meer 31 miljoen euro voor een nieuw golfterrein, hotel en parking. Het golfterrein van 15 hectare is al in opbouw en zal eind 2017 moeten openen. De voorziene opening voor de achtbaan is voor september van dit jaar.

 

Foto’s: parkz.com.au