Zo ziet een rollback er uit vanop 112 meter hoogte

Op 7 april opende de snelste en hoogste achtbaan van Europa in het nieuwe Spaanse pretpark Ferrari Land gelegen in het PortAventura World Resort. Maar nu blijkt dat de achtbaan de bezoekers soms trakteert op een onverwachte extra sensatie…

 

De spectaculaire attractie heeft de naam Red Force gekregen, verwijzend naar de alom gekende rode sportauto Ferrari. De nieuwe achtbaan heeft een snelheid van maar liefst 180 km/u en is 112 meter hoog. De snelheid van 180 km/u wordt bereikt op 5 seconden tijd. Met deze indrukwekkende statistieken verpulvert de achtbaan het bestaande Europese snelheidsrecord van Furius Baco in PortAventura Park, die een snelheid heeft van 135 km/u, en het Europese hoogterecord van Shambhala in PortAventura Park, die een hoogte heeft van 76 meter.

 

Normaal gezien wordt de achtbaan afgeschoten en rolt deze de 112 meter hoge constructie over om er langs de andere kant weer af te rijden. Nu blijkt dat de achtbaan dat niet altijd doet en soms ook gewoon weer achteruitrolt en de helling weer achterwaarts naar beneden afrijdt. Een enorme extra sensatie natuurlijk.

Het Spaanse pretpark waarschuwt haar bezoekers zelf dat dit kan gebeuren en benadrukt dat dit niet abnormaal is. Naargelang de weersomstandigheden en de capaciteit valt de trein voorwaarts of achterwaarts van de helling naar beneden. Dit gebeurt steeds op een gecontroleerde en veilige manier.

 

Ferrari Land is het tweede themapark van het automerk Ferrari naast Ferrari World. Dit pretpark is gelegen in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. Ferrari Land is gelegen in het PortAventura World Resort dat ook al een ander pretpark en waterpark omvat. Alles wat je moet weten over Red Force en Ferrari Land vind je hier terug.

 

 

Video: World of Parks TV