Grootste indoor waterglijbaan ter wereld voor Nederland

Onze streken kennen heel wat zwembaden die voorzien zijn van spectaculaire glijbanen. Denk maar aan Duinrell in Nederland, Oceade in België of Tropical Islands in Duitsland. Het Nederlandse vakantiepark wil de concurrentie aangaan met deze grote bekende zwembaden en investeert volop in de uitbreiding van het zwembad dat naast het vakantiepark gelegen is.

 

Het Nederlandse vakantiepark Hof van Saksen, gelegen nabij Assen, investeert in 3 nieuwe spectaculaire glijbanen.   Het zwembad van dit vakantiepark telde al 1 glijbaan met een lengte van 107 meter lengte, dit aantal wordt dus opgetrokken naar 4.

 

Laten we even een kijkje nemen welke glijbanen hun opwachting zullen maken:

 • Mega Cone:
  Bezoekers van deze glijbaan, voorzien van een reusachtige trechter (Cone), nemen plaats in speciale 4-persoons klaverbladvormige banden. In de trechter slingeren ze met de band een aantal keer heen en weer. De baan zelf heeft een lengte van ongeveer 130 meter lang.
 • Black Hole:
  Deze glijbaan, met een lengte van 160 meter daal je af in 1 en/of 2 persoons banden.
  De verduisterde binnenkant van de glijbaan is voorzien van lichteffecten die je via een touchscreen zelf aan het begin van de buis kan kiezen.
 • Speedslide:
  Een glijbaan met een lengte van 110 meter lange glijbaan waarop topsnelheden kunnen behaald worden van maar liefst 60 km/h of meer.

Als alles volgens de planning verloopt, dan zullen de 3 glijbanen in het najaar van 2017 de deuren openen. De hoge trappentoren, die speciaal voor deze glijbanen wordt gebouwd, zal voorzien worden van extra aankoppelingen voor mogelijke toekomstige glijbanen. Het hoogteverschil bedraagt 18,1 meter en is daarmee net iets hoger in vergelijking met het Tikibad.

Hof van Saksen hoopt met deze investering volgende records te breken:

 • Grootste indoor waterglijbaan ter wereld
 • Hoogste bandenglijbaan in de Benelux
 • Hoogste/steilste indoor speedslide in Nederland

 
 

Bron: Hof van Saksen