Six Flags Over Georgia wordt eerste park ter wereld met VR droptoren

In het Amerikaanse pretpark Six Flags Over Georgia wordt de vrijevaltoren Drop of Doom voorzien van VR technologie. Dit zal zorgen voor een totaal andere ervaring, die niet weggelegd zal zijn voor mensen met arachnofobie.

 

Steeds meer parken voeren VR in bij bestaande attracties, om op die manier een nieuwe ervaring te kunnen aanbieden. Denk bijvoorbeeld maar aan Mount Mara in Bobbejaanland. Six Flags Over Georgia wordt het eerste park ter wereld dat deze technologie zal toepassen op een vrije val toren.

 

Wie op Drop Of Doom de VR bil opzet zal piloot worden van een futuristisch oorlogsschip dat onder aanval ligt van een van je ergste nachtmerries, gigantische spinnen. In de virtuele wereld zal je aan een helikopter hangen wanneer je razendsnel naar beneden stort. Bij het omhoog gaan ontdek je een grote stad met grote wolkenkrabbers. Deze gebouwen worden aangevallen door gigantische spinnen. Aan jou om de spinnen te verslaan, maar opgelet, de grote spinnen spuiten kleine spinnen in het rond, die over jouw hele lijf zullen kruipen.

Drop Of Doom is een tijdelijke attractie die toegevoegd wordt op de 62 meter hoge vrije val toren.

 

Bron en foto: Six Flags