Bakje van Anubis in Plopsaland De Panne loopt vast

Er is een bakje van de gelanceerde achtbaan “Anubis The Ride” vastgelopen. Het technisch team van het Belgische pretpark Plopsaland De Panne moest ter plaatse komen.

Het karretje liep net voor de laatste inversie, de kurkentrekker, vast. Hoe het mogelijk is dat het bakje net daar vastliep, is op dit moment nog onduidelijk. Het technisch team van Plopsaland De Panne moest ter plaatsen komen.

Gelukkig liep het bakje vast tijdens een van de testritten, er waren geen bezoekers in de achtbaan waardoor er niemand geëvacueerd moest worden. Het gespecialiseerde team moest met beveiliging tot boven op de track klimmen. Dit gebeurde via een ladder die tegen de achtbaantrack geplaatst werd.

Het karretje wordt momenteel terug tot in het station getrokken. De attractie zal vandaag niet meer opengaan voor het publiek zodat er onderzocht kan worden wat er juist misliep. Bij het voorval geraakte niemand gewond.

De seizoenstart loopt niet helemaal vlot voor Plopsaland De Panne. Ook het schommelschip “De Piratenboot” en hangende achtbaan “De Vleermuis” blijven vandaag heel de dag gesloten door technische problemen.

Vandaag opende dan weer wel de gloednieuwe houten achtbaan Heidi The Ride voor het grote publiek.

 

 

Foto’s: Themeparkfreaks