Silver Dollar City kondigt grootste investering uit haar geschiedenis aan

Het Amerikaanse pretpark Silver Dollar City, bekend van de spectaculaire houten achtbaan Outlaw Run, is bezig met de bouw van een nieuwe achtbaan. De nieuwe attractie wordt de grootste en duurste investering die Silver Dollar City ooit gemaakt heeft.

 

Er is nog maar zéér weinig geweten over het nieuwe project. Het enige wat we tot nu toe weten is dat het project Wild Mountain heeft als werknaam en dat het de grootste investering uit de geschiedenis van het park wordt. Daarnaast is de attractie ook als “uniek” aangekondigd, maar in welk opzicht dit is weten we niet.

Ondertussen zijn de bouwwerkzaamheden rond het stationsgebouw vergevorderd. Het meest opvallende is de hoogte van het stationsgebouw. Het gebouw is immers verschillende verdiepingen hoog wat zeer ongewoon is bij een attractie. Het lijkt er dus op dat de achtbaanrit zal starten met de first drop en dus niet met een lift hill zoals we dit gewoon zijn.

 

Silver Dollar City werd wereldberoemd toen het pretpark in 2013 de spectaculaire houten achtbaan Outlaw Run opende. De rollercoaster was de allereerste houten achtbaan ter wereld met meerdere inversies en werd ontworpen door de Amerikaanse achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction. De houten achtbaan heeft een topsnelheid van maar liefst 109,4 km/u en heeft een hoogteverschil van 49,4 meter. Tijdens de rit van 895,2 meter gaan de inzittenden 3 keer overkop. Voor vele achtbaan fans is Outlaw Run de allerbeste houten achtbaan ter wereld.

 

 

Foto’s: midwestinfoguide