Freizeitpark Plohn pakt uit met grote achtbaan in 2019

Het Duitse pretpark Freizeitpark Plohn gaat in 2019 uitpakken met een grote nieuwe achtbaan. De achtbaan wordt de duurste attractie uit de geschiedenis van het pretpark.

 

Vorig jaar waren er de eerste aanwijzingen dat er een grote nieuwe attractie op komst was naar Freizeitpark Plohn. Het Duitse pretpark kondigde namelijk aan dat het een attractie zal bouwen die de duurste wordt uit haar geschiedenis. Dit wil zeggen dat de nieuwigheid minstens een investering van 5,5 miljoen euro zal zijn.

Freizeitpark Plohn heeft een bouwaanvraag ingediend voor de bouw van deze attractie. In de bouwaanvraag wordt de nieuwe attractie omschreven als een “Big Dipper Coaster”. De Big Dipper is een achtbaanmodel van de Duitse fabrikant Mack Rides. Tot nog toe werd er nog maar 1 Big Dipper achtbaan gebouwd door Mack Rides Deze werd vorig jaar als Lost Gravity geopend in het Nederlandse pretpark Walibi Holland. De achtbaan heeft een hoogte van 32 meter en bereikt een snelheid van 87 km/u. In onderstaande video kan u de achtbaan ontdekken.

 

Een tijdje terug verscheen op de Duitse zender ZDF een reportage waarin een iets compactere versie van Lost Gravity getoond werd. Mogelijk is deze lay-out bestemd voor Freizeitpark Plohn, al is dit nog niet bevestigd. De lay-out volgt sterk het baanverloop van Lost Gravity maar is nog iets compacter in oppervlakte en ook iets korter in lengte.

 

Begin dit jaar werd duidelijk dat de nieuwe attractie de oude Silver Mine achtbaan moet vervangen tegen 2019. Silver Mine werd gebouwd in 1974 in het Amerikaanse pretpark Adventureland. De achtbaan verhuisde meerdere keren naar een pretpark om uiteindelijk in 2000 aan te komen in Freizeitpark Plohn. Na 41 jaar dienst mag de achtbaan nu stilaan op pensioen.

 

 

Bron: airtimers.com // Foto’s Eric Christopher Staube (ZDFmediathek)