Renovatie afgerond voor Vol d’Icare in Parc Astérix

Dat het Franse pretpark Parc Astérix dit jaar een nieuwe achtbaan opent, is jullie ongetwijfeld niet ontgaan. Nieuwe attracties zijn een zeer belangrijk aspect voor een park, maar een goed onderhoud van bestaande attracties is minstens even belangrijk. Daarom kreeg de familiale achtbaan Vol d’Icare een grondige opknapkeurt.

 

Vol d’Icare is een familiale achtbaan van 410m lang, 10,7m hoog en geeft een ritduur weg van 1 minuut en 15 seconden. Deze attractie bevindt zich in het Griekse themagedeelte van het park. Deze achtbaan haalt een topsnelheid van 42 km/h en werd gebouwd door Zierer.

 

Het verhaal achter de attractie neemt ons mee naar de wereld van Icarus, een figuur uit de Griekse Mythologie. Hij probeerde met behulp van zelfgemaakte vleugels te ontsnappen uit het doolhof van de gevreesde minotaurus, een agressief wezen dat half mens, half stier was. In eerste instantie lukte het Icarus om al vliegend te ontsnappen uit dit grote doolhof, maar al snel werd hij overmoedig. Doordat hij steeds hoger vloog, begon de was, die de vleugels bijeenhield, langzaamaan te smelten. De vleugels vielen vervolgens uiteen en Icarus stortte neer.

Naast een grondig technisch nazicht werd de attractie voorzien van een nieuw laagje verf en enkele nieuwe rekwisieten die het interieur versieren.
Het oude naambord werd vervangen door een nieuw en de lifthill werd volledig overkapt.

Ten slotte werden de muurtjes voorzien van nieuwe materialen.

Geniet alvast, samen met ons, van deze nieuwe onride.

 

 

Bron: Parc Asterix Fans