Nieuwe achtbaan voor Potts Park

Het Duitse Potts Park komt op de proppen met een nieuwe attractie voor 2017. Dit pretpark biedt de bezoeker al heel wat attracties aan, waaronder een log flume, een nautic jet en 2 achtbanen. Het gaat hier om een powered steel coaster (Turbo-drachen) en een familiale achtbaan (Potts Blitz). Dit seizoen komt er nog een derde bij in dit rijtje.

 

Het Duitste pretpark Potts Park, gelegen aan de voet van het Wiehengebergte, presenteert dit jaar een nieuwigheid. We spreken hier over een nieuwe achtbaan, genaamd Kiddy-Racer. Zoals je waarschijnlijk wel vermoedt, is het een bescheiden achtbaan, die enkel voor de allerjongsten onder ons geschikt is. Kinderen vanaf 3 jaar oud zijn toegelaten in de attractie. Het is voor hen een uitstekende eerste kennismaking met het begrip “achtbanen”.
De attractie heeft een oppervlakte van ongeveer 130 vierkante meter. De track is 23 meter lang en werd gebouwd door de Duitse bouwer Gerstlauer Amusement Rides.  

Bezoekers nemen plaats in een treintje dat de vorm heeft van een zeepkist. Met behulp van een ketting wordt het treintje de bescheiden lifthill opgetrokken. Wat volgt is een korte, maar uitermate geschikte rit speciaal op kindermaat.
Het is dus niet verwonderlijk dat het park koos voor de naam “Kiddy-Racer”.
Het treintje beschikt over een individueel verstelbare veiligheidsriem. De hele attractie zal ondergedompeld worden in een Formule 1-sfeertje.

De “Kiddy-Racer” is niet de enige attractie die wordt geopend tijdens dit seizoen. Later op het jaar zal ook een nieuwe carrousel openen. Ook mogen bezoekers zich verwachten aan een nieuwe lasershow, genaamd ‘Alan Walker’.
Vorige seizoen bezochten ongeveer 210.000 gasten dit park.

 

Bron: NRW , Potts Park