Plopsaland De Panne opnieuw bekroond tot ‘Meest Kindvriendelijke Pretpark’

Afgelopen donderdag werden voor de zevende keer de gerenommeerde Diamond ThemePark Awards uitgereikt. Plopsaland De Panne kaapte daarbij maar liefst drie prijzen weg.

 

Plopsaland De Panne werd bij de eerste vijf edities van de verkiezing uitgeroepen tot het ‘Meest Kindvriendelijke Pretpark van België’. Vorig jaar won het voor het eerst van Efteling met de titel van ‘Meest Kindvriendelijke Pretpark van België én Nederland’ en ook dit jaar werd Plopsaland De Panne door een internationale vakjury en 47.000 pretparkliefhebbers met deze titel bekroond. “Het park is een droom voor kinderen van alle leeftijden.”, legt Patrick Joossens, organisator van de Diamond ThemePark Awards, uit. “Plopsaland De Panne heeft voor elke leeftijdscategorie enorm veel te bieden, gaande van een spannende tocht op Anubis The Ride of SuperSplash tot de vele attracties in Mayaland. Bovendien is er de mogelijkheid om hun favoriete televisiehelden te ontmoeten tijdens een meet&greet of de talloze evenementen en liveshows. Daarnaast spreekt Plopsaland De Panne enorm tot de verbeelding van elk kind door de ver doorgedreven thematisering. Tenslotte houden we bij onze beoordeling ook rekening met praktische voorzieningen, zoals buggyparkings, de mogelijkheid om luiers te verversen en een aangepast attractieaanbod voor diverse leeftijden.”

 

‘Anubis The Ride’, de spectaculaire stalen achtbaan in Plopsaland De Panne, wint voor de zesde maal in de categorie ‘Beste Achtbaan van België’. De launch coaster is een absolute publiekstrekker. Bezoekers worden hierbij in 2 seconden tot een snelheid van 90 km/u gelanceerd, wat voor een groot verrassingseffect zorgt. Patrick Joossens beaamt: “Anubis The Ride start enorm verrassend met een pittige versnelling, gevolgd door een verticale klim naar boven om vervolgens weer in volle snelheid naar beneden en doorheen drie inversies te duiken. Deze coaster loopt ook zeer soepel. Adrenaline en plezier van begin tot eind!”. De verkiezingsresultaten hebben steeds betrekking op het voorgaand jaar. Wim Wauters, Parkmanager van Plopsa De Panne, voegt hieraan toe: “We zijn uiteraard bijzonder trots dat we beschikken over de allerbeste achtbaan van België. Daarnaast zijn we opgetogen dat we in 2017 ook de gloednieuwe houten coaster Heidi The Ride op de lijst van kandidaat-winnaars zullen kunnen toevoegen.”

 

Het Prinsessia Restaurant komt als grote winnaar uit de bus binnen de categorie ‘Beste Restaurant van België’. “Een belangrijk percentage van onze bezoekers verkiest om – in plaats van een snelle hap – in alle rust à la carte te eten. Met het Prinsessia Restaurant spelen we in op de specifieke vraag naar bediening aan tafel en klassevolle gerechten. De thematisering en setting maken de beleving compleet. Iedereen die hier komt eten wordt vorstelijk behandeld.”, legt Wim Wauters uit.

 

Een volledig overzicht van de winnaars vind u hier.