Nieuwe achtbaan geopend in Eifelpark Gondorf

Het Duitse pretpark Eifelpark Gondorf, gelegen in het Eifelgebied heeft haar nieuwe achtbaan voor 2017 geopend. De nieuwe aanwinst van het park heeft de naam Käpt’n Jacks Wilde Maus gekregen en is afkomstig van het andere Duitse pretpark Holiday Park.

 

Het Duitse pretpark Holiday Park had in november aangekondigd de Wilde Muis achtbaan Holly’s Wilde Autofahrt te sluiten en te vervangen door een nieuwe attractie, na het einde van het seizoen werd de achtbaan dan ook volledig afgebroken. Nu is Holly’s Wilde Autofahrt de nieuwe attractie in Eifelpark Gondorf. De achtbaan maakt er zijn rondjes onder de naam Käpt’n Jack’s Wilde Maus.

Käpt’n Jack’s Wilde Maus is gebouwd door de Duitse achtbaanbouwer Maurer Rides. De achtbaan is 15 meter hoog en behaald een maximale snelheid van 45 km/u. Käpt’n Jack’s Wilde Maus is 370 meter lang en heeft een drop van 46 graden. Op 1 uur tijd kunnen 900 mensen het ritje van 1 minuut en 34 seconden beleven. 

 

 

Käpt’n Jack’s Wilde Maus opende in het Engelse pretpark Dreamland in 1998 onder de naam Wild Mouse en bleef daar tot 2004. Wild Mouse werd overgekocht in 2005 door het Schotse pretpark Loudoun Castle waar ze werkte tot 2009 onder de naam Rat. Na deze periode verhuisde de achtbaan in 2010 naar Holiday Park en in 2017 kreeg deze dus een nieuwe toekomst in Eifelpark Gondorf.

 

Foto’s & Video’s: Eifelpark Gondorf