Tayto Park bouwt gigantische waterattractie

Het grootste pretpark van Ierland is druk bezig met de bouw van een grote nieuwe attractie. Het gaat om een waterattractie die in het Vikinggebied komt. De nieuwe publiekstrekker moet af zijn tegen juni 2017.

 

De nieuwe waterattractie wordt een flume ride die gebouwd wordt in het Viking-themagebied van het park. De attractie zal maar liefst 1,7 miljoen liter water bevatten en heeft 5,7 miljoen euro gekost. Naast de attractie komt er ook een replica van een Vikingschip, een Vikingdrop en 20 levensgrote Vikings. Alleen wie dapper genoeg is zal een ritje durven maken en eindigen met een grote splash in het water. De attractie moet openen in juni 2017.

Tayto Park ontstond in 2010 en zette zich op de kaart met de bouw van de spectaculaire houten achtbaan Cú Chulainn in 2015. Er was lange tijd verwarring over de attractie; velen dachten dat de houten achtbaan de eerste van Europa zou zijn die overkop zou gaan, maar dat bleek achteraf toch niet waar te zijn. Desondanks is de houten achtbaan behoorlijk spectaculair want de attractie is 32 meter hoog en behaalt een snelheid van 90 km/u. De Amerikaanse achtbaanbouwer The Gravity Group stond in voor de bouw van de 1094,2 meter lange achtbaan. Cú Chulainn bevat twee tunnels en was een investering van 8,5 miljoen euro.

 

Naast de houten achtbaan kwamen er ook nog verschillende andere attracties bij zoals een Air Race van Zamperla, een droptoren, een 5D-Cinema en een parktrein. Ook vorig jaar pakte het pretpark uit met verschillende nieuwe attracties. Zo werd er een Rockin’ Tug, een reuzenrad, een Power Surge en een Endeavour van Zamperla geopend. Deze laatste is een spectaculaire attractie waarbij bezoekers met hun benen los verschillende keren overkop gaan.

 

Maar dit is nog niet alles; in 2019 zal het park een tweede achtbaan openen, opnieuw eentje van formaat. Aan de nieuwe achtbaan hangt een prijskaartje van maar liefst 17,5 miljoen euro. Dat is meer dan het dubbele dan Cú Chulainn.

 

Foto’s: Tayto Park