Eerst tests op Gold Rush in Attractiepark Slagharen vinden plaats

In het Nederlandse Vakantie- en Attractiepark Slagharen vinden momenteel de eerste tests plaats op de nieuwe gelanceerde achtbaan Gold Rush. Gold Rush is de nieuwe aanwinst van het pretpark en moet op 13 april 2017 openen voor het grote publiek.

 

De bouw van Gold Rush:

Alles begon toen op 10 juni 2016 aangekondigd werd dat Attractiepark Slagharen een nieuwe achtbaan zou krijgen in de lente van 2017, daarmee werden jarenlange geruchten bevestigd. De nieuwe thrillride zou er komen in de plaats van de achtbaan Thunder Loop die na 37 jaar op pensioen zou gaan. Op 25 juli 2016 werd bekend gemaakt dat Thunder Loop op 2 oktober zijn laatste rondjes zou maken zodat de bouw van de nieuwe achtbaan kon beginnen.

Op 17 augustus 2016 werd de naam van de achtbaan “Gold Rush” bekend gemaakt. Op 8 september werden de details en het thema van het spectaculaire project bekend gemaakt. Op 11 oktober begon dan de afbraak van Thunder Loop en op 23 oktober was de achtbaan volledig afgebroken. Op 14 november was Slagharen druk bezig met de grondvoorbereidingswerken en op 8 december van 2016 ging de bouw van Gold Rush officieel van start in aanwezigheid van de genodigde pers.

Op 25 januari 2017 kwamen de eerste trackdelen aan in het pretpark en op 15 februari werden de eerste supports geplaatst. Een week later werden de treinen voorgesteld aan hun publiek en deze kwamen uiteindelijk op 17 maart aan in het pretpark. Eind februari werd het laatste trackdeeltje geplaatst, daarna werd begonnen met het plaatsen en aansluiten van de elektronica.

 

Het testen van Gold Rush:

Op 3 april 2017 werden de treinen op de achtbaan geplaatst, dit gaf aan dat de eerste testritten elk moment konden gaan beginnen. Vandaag was het dan eindelijk zover. De eerste tests voor de lancering werden voltooid. Het treintje werd vandaag meerdere keren tegen een lage snelheid gelanceerd om te zien of alles goed zou verlopen. Nu zal de snelheid stilletjes aan worden opgedreven tot de maximale snelheid bereikt wordt. Wanneer de lancering op volle kracht plaatsvindt, zal de achtbaan het volledige parcours afleggen.

 

Over Gold Rush:

Gold Rush is een gelanceerde achtbaan die gebouwd werd door de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides. Bezoekers van deze attractie zullen tot driemaal toe gelanceerd worden, dit zowel voorwaarts als achterwaarts. De baan is 33 meter hoog en 400 meter lang en zal een topsnelheid halen van 95 km/u. Door de verschillende lanceringen legt de trein in totaal 620 meter af tijdens één ritje. Bezoekers mogen zich verwachten aan 2 inversie elementen, een sidewinder en een dive loop.

 

Alles wat je moet weten over het project vind je hier.

 

 

Video: Looopings