Eerste testritten voor Mystic Timbers in Kings Island

In het Amerikaanse pretpark Kings Island werd de afgelopen maanden een houten achtbaan gebouwd. Deze kreeg de naam Mystic Timbers. De constructie is ondertussen compleet en de eerste testritten vonden plaats.

 

Het park creëert voor de nieuwe houten achtbaan Mystic Timbers een compleet nieuwe zone genaamd Vikings Island. In de zone staat een houtbedrijf centraal dat wordt overspoeld door een mysterieuze overgroei van wijnranken.

Onlangs vonden de eerste testritten plaats.

 

Mystic Timbers is bijna 1 km lang, heeft een hoogte van 33 meter en rijdt  langs steile kliffen, maakt een daling in een ravijn, gaat over een rivier en maakt scherpe S-bochten tussen de bomen door. Dit aan een snelheid van maximaal 85 km/u.

Mystic Timbers is op maat ontworpen en gebouwd voor de topografie van Kings Island door Great Coasters International (GCI). Drie treinen die geschikt zijn voor 24 passagiers zorgen voor een capaciteit van 1200 passagiers per uur. Gasten moeten minstens 120 cm zijn om deze ervaring te beleven. De ritervaring zal meer dan twee minuten duren. Iedereen die houdt van plezier en sensatie zal deze achtbaan willen berijden.

 

Bron en foto: Kings Island